NIEUWSGold Note

Gold Note PH-1000 phonostage

Gold Note heeft de PH-1000 Phono Stage gelanceerd, de naar eigen zeggen meest geavanceerde phono voorversterker die het merk ooit uitbracht. "Een uniek stukje audiotechniek dat is ontworpen om op alle mogelijke manieren innovatief te zijn en voor 100 procent in Italië is gemaakt."

"Voor het eerst kunt u vrijwel elke plaat afspelen zoals het hoort, dankzij de meer dan 40 beschikbare EQ-curves", zo lezen we in de introductietekst. "Of zelfs de EQ-curves handmatig aanpassen door drie hoofdparameters aan te passen. De PH-1000 een complete game-changer, die een nieuw tijdperk in vinyl inluidt."

De PH-1000 is voorzien van 7 Gain- en 12 Load-niveaus en 6 opties voor MM-cartridges, wat volgens de Italianen optelt tot "de ideale phonotrap voor hoogwaardige analoge systemen, die zelfs de meest exotische cartridges met perfecte synergie kan aansturen." Bovendien is het eenvoudig om instellingen tot in de fijnste details aan te passen, waaronder dus de EQ-curve.

"Onze innovatieve technologie maakt het beste gebruiksgemak mogelijk met behoud van de volledige geluidskwaliteit zoals die in het analoge domein werkt: de interface is digitaal en onafhankelijk van het audiopad, dat volledig analoog is. Het resultaat is een ultralage ruisvrije phonotrap met hoge versterking en zonder audiofilters." Alle functionaliteiten worden in feite beheerd door middel van discrete audiocomponenten en verzegelde enkele schakelaars, waardoor het signaalpad altijd wordt verkort om de beste geluidskwaliteit te leveren en ook de fijnere details uit de vinylplaat te halen. Aangedreven door Gold Note's aangepaste firmware, kan de PH-1000 gemakkelijk worden geüpdatet via de computer wanneer dat nodig is.

De PH-1000 biedt 3 onafhankelijke ingangen, twee RCA en een XLR. Er zijn ook 2 andere ingangen, een RCA en een XLR, die gebruikt kunnen worden voor de externe belastingspluggen voor een nog fijnere regeling van de belasting of als lijningangen op de PH-1000 met Preamp. Voeg daar de andere functionaliteiten aan toe, zoals de hoofdtelefoonuitgang, de stereo-monoregeling met fase-inversie, de L/R Channel Swap en het Rumble Subsonic Filter en het begint inderdaad op een fraai totaalplaatje te lijken. 

De Gold Note PH-1000 inclusief voorversterker gaat 13.500 euro kosten, verkrijgbaar bij de Gold Note dealer. De phono is ook als los model zonder voorversterker verkrijgbaar voor 9.600 euro. Prijzen zijn inclusief btw. Kijk voor meer informatie op de website van de fabrikant

MERK

EDITORS' CHOICE