NIEUWSPolk Audio

Polk Audio lanceert Reserve-productlijn voor muziek en home cinema

De in de VS gevestigde luidsprekerbouwer Polk Audio heeft een nieuwe productlijn gelanceerd genaamd Reserve. De Reserve-productlijn bestaat uit drie vloerstaanders, twee monitormodellen, drie centerluidsprekers en een Dolby Atmos hoogteluidspreker. Zowel de liefhebber van tweekanaals als van meerkanaals geluid zou zijn gading moeten kunnen vinden in deze lijn. In eerste instantie zijn de luidsprekers verkrijgbaar in een zwarte uitvoering maar Polk Audio zal daar binnenkort een witte versie van alle modellen aan toevoegen.

Polk Audio Reserve

Met de toevoeging van Reserve-productlijn heeft het in 1972 opgerichte Polk Audio en viertal productlijnen in zijn portfolio. De instaplijn is de T-Series en daarboven bevindt zich de Signature E-lijn. Dan komt de nu gelanceerde Reserve-productlijn en de vlaggenschipproductlijn is de Legend-productlijn.

Polk heeft een aantal eigen uitvindingen verwerkt in zijn luidsprekers. Zo heeft het merk zijn eigen Pinnacle-tweeter. De Pinnacle-tweeter heeft een golfgeleider (waveguide) met een zodanige vorm dat de hoge tonen breed worden verspreid voor het verkrijgen van een brede sweetspot.

De middentoners hebben een conus gemaakt van high-tech schuim. De Form Core Dual Turbine geeft volgens Polk een grote stijfheid maar tegelijkertijd is de conus zodanig licht dat ongekleurde middentonen het resultaat zijn.

Ook voor de lage tonen heeft Polk Audio zijn eigen techniek bedacht genaamd Power Port 2.0. Het komt erop neer dat Polk een pijp in de baspoort plaatst die is afgestemd op dezelfde frequentie als de baspoort. De pijp zou op die manier ongewenste resonanties moeten elimineren.

De luidsprekers worden geleverd met magnetisch te bevestigen frontjes. Volgens de fabrikant is het verschil tussen spelen met of zonder frontjes heel erg klein.

Het formaat van de drivers varieert met de grootte van de luidspreker maar de drivers hebben allemaal dezelfde technische opbouw. Als meerdere modellen worden gebruikt om een meerkanaals opstelling te bouwen, krijgt de luisteraar volgens Polk een homogeen geluid gepresenteerd.

Een van onze redacteuren heeft reeds enige weken de beschikking over de R600, het middelste vloerstaande model. Later vandaag zal zijn recensie over de R600 op dit medium verschijnen.

Polk Audio Reserve: prijzen en leveringsinformatie

De zwarte uitvoering is vanaf heden leverbaar. De witte uitvoering zal in juni van dit jaar volgen.

MERK

EDITORS' CHOICE