NIEUWSPolk Audio

Polk Audio Signature E-serie: verbeterde versie van Signature-serie

“De Signature E-serie tilt hoge resolutie vloerstaande, center- en boekenplankluidsprekers naar een hoger niveau met hoogwaardige audiotechnologie voor een geweldige thuisbioscoopervaring,” stelt het Amerikaanse luidsprekerbouwer Polk Audio in zijn persbericht. De serie bestaat uit vloer-, center- en boekenplankluidsprekers waarbij gebruik is gemaakt van de hoogwaardige audiotechnologieën van Polk Audio's moderne home entertainment luidsprekers. 

Polk Audio Signature E-serie: monitorluidsprekers, vloerstaanders en centermodellen

De nieuwe modellen borduren voort op het succes van de oorspronkelijke Signature-serie en zorgen met groots surroundgeluid voor een bioscoopervaring in het comfort van je eigen huis met een zeer verfijnd design, aldus het in de Verenigde Staten gevestigde Polk Audio. Er zijn een aantal veranderingen aangebracht, zoals de zorgvuldig ontwikkelde, beter presterende drivers, in combinatie met nieuwe cross-overtopologie en verbeterde cross-overcomponenten. De fijne basafstelling maakt het verbeterde geluid compleet en dit alles in een fraaie en stevige behuizing.

De nieuwe collectie bestaat uit de S60e, S55e en S50e vloerstaande luidsprekers; de S35e en S30e centerluidsprekers; en de S20e, S15e en S10e boekenplankluidsprekers.

Het uiterlijk speelde een belangrijke rol bij het ontwerp van de Signature E-serie. Het nieuwe assortiment heeft mooie ronde vormen en vergulde accenten voor een stoere en stijlvolle uitstraling. De serie is verkrijgbaar in zwart-walnoot of winters wit en past volgens Polk Audio moeiteloos in iedere interieurstijl.

De vloerstaanders, boekenplankluidsprekers en krachtige, maar dunne centerluidsprekers creëren een compleet meeslepende thuisbioscoopervaring en brengen je films, televisie en muziek direct tot leven met explosief geluid. Dankzij Polk's gepatenteerde Dynamic Balance Technology Driver Design, waren de technici van Polk in staat om de beste, zorgvuldig geselecteerde materialen en meest efficiënte geometrie te integreren na zorgvuldige analyse van het elektro-akoestische en mechanische systeem van iedere luidspreker. Hierdoor zijn problemen opgelost en drivers en tweeters geselecteerd die het allerbeste en nauwkeurigste geluid leveren dat zelfs de meest kritische audiofiel tevreden weet te stellen.

Met 3 dB meer basresponsoutput dan een traditionele poort zorgt de exclusieve Polk Power-poorttechnologie voor een uitbreiding van de algehele baspoort. Dit biedt een stevige ondergrond en voorkomt verstoring en vervorming. Hierdoor wordt de diepe basimpact grootser en muzikaler.

Polk Audio Signature E-serie: vloerstaanders

Het topmodel, de Polk Signature S60e vloerstaander, combineert alles waar gebruikers de klassieke Polk Audio componentsystemen zo om waarderen en biedt een scala aan eigenschappen voor de allerbeste audioweergave in deze prijsklasse. De vloerstaanders beschikken over 2,54 centimeter diameter Terylene tweeters die tot 40 kHz kunnen weergeven.

De modellen S55e en S50e bieden dezelfde geweldige prestaties als de S60e vloerstaander. De S55e is daarnaast uitgerust met twee 6,5-inch middentoners en de S50e met twee 5,25-inch drivers. Andere kenmerken zijn: een vier-driver configuratie (S60e en S55e) en drie-driver configuratie (S50e) met toelopende crossover-frequenties voor een levendig klankveld; anti-diffractieroosters voor een perfecte pasvorm en minimale geluidsverstoring; en dubbele vergulde vijfweg aansluitpunten voor eenvoudige installatie.

 


Polk Audio Signature E-serie: centermodellen

Polk's centerluidsprekers S35e en S30e ondersteunen de nieuwste home theater opstellingen en zijn ontworpen om films en muziek op onopvallende wijze van helder, full-range geluid te voorzien. Met zijn slanke vorm en slechts vier inches hoog, is de S35e ideaal om te combineren met de platste televisies. Zowel de S35e als de S30e hebben een 1 inch Terylene tweeter voor scherpe, heldere hoge frequenties en met mica verstevigde polypropylene mid-bass drivers, zes 3-inch hoorns (S35e) of twee 5,25-inch hoorns (S30e).

Net als de vloerstaanders, zijn de S35e en S30e centerluidsprekers zeer gevoelig en krachtig en kunnen ze goed worden gecombineerd met de meeste receivers. De S35e heeft een zes-driver-opstelling, terwijl de S30e een twee-driver-opstelling heeft. Beide zijn voorzien van magnetische anti-diffractieroosters en vergulde vijfweg-aansluitpunten. Bovendien kan de S35e worden gebruikt als linker, midden of rechter luidspreker (L/M/R) en horizontaal of verticaal aan de muur worden bevestigd met behulp van de ingebouwde sleutelgaten.

Polk Audio Signature E-serie: monitorluidsprekers

De monitorluidsprekers uit Polk’s Signature E-serie, S20e en S15e, verbeteren het geluid van films, tv en muziek en hebben een aantrekkelijke behuizing. Deze boekenplankluidsprekers zijn ideaal als voor- of achterluidspreker voor iedere 5.1, 7.1 of 9.1 thuisbioscoopopstelling en hebben een enkele 1 inch Terylene tweeter. Iedere luidspreker heeft ook een enkele met mica verstevigde polypropylene hoorn, variërend van 6,5 inch (S20e) tot 5,25 inch (S15e). Met Power Port voor authentieke basimpact en de eenvoudige muurbevestiging kunnen de boekenplankluidsprekers uit de Signature E-serie ook worden gebruikt als stand-alone monitor of als de ideale basis voor een krachtig home theatre-systeem.

Polk Audio Signature E-serie: kleine surroundluidsprekers

De surroundluidsprekers S10e uit de Polk Signature E-serie sluiten perfect aan op iedere multi-channel thuisbioscoopopstelling. De compacte satelliet surroundluidsprekers hebben een enkele 1-inch Terylene tweeter en een met mica verstevigde 4-inch polypropylene hoorn voor lage vervorming. De S10e surroundluidsprekers beschikken over Power Port voor verbeterde basrespons en komen qua klankkleur overeen met de vloerstaande en boekenplankluidsprekers uit de Signature E-serie. Muurbevestiging is een fluitje van een cent met de aanwezige schroefdraadbus of sleutelgaten.

Polk Audio Signature E-serie: prijzen

  • S60E, vloerstaander:  599 euro per stuk
  • S55E, vloerstaander:  449 euro per stuk
  • S50E, vloerstaander:  349 euro per stuk
  • S35CE, centermodel:  399 euro per stuk
  • S30CE, centermodel:  349 euro per stuk
  • S20E, boekenplankmodel:  399 euro per paar
  • S15E, boekenplankmodel:  349 euro per paar
  • S10E, boekenplankmodel:  299 euro per paar

MERK

EDITORS' CHOICE