NIEUWSATC

De CDA2 Mk2 van ATC heeft het Roon Tested label ontvangen

Sinan Kökbugur | 18 februari 2021 | Fotografie Fabrikant | ATC

De CDA2 Mk2 is een cd-speler tevens DA-converter tevens voorversterker van het Britse bedrijf ATC die naar eigen zeggen is ontworpen als de ideale partner voor de P2-eindversterker en actieve luidsprekerontwerpen van het in Gloucestershire gevestigde audiobedrijf. Het apparaat is bijna drie jaar op de markt. ATC heeft laten weten dat de CDA2 Mk2 het Roon Tested label heeft ontvangen.

ATC CDA2 Mk2: lid van de Roon Tested familie

Roon Labs heeft de in Groot-Brittannië gemaakte CDA2 Mk2 van ATC zijn keurmerk gegeven. Het keurmerk geeft aan dat nog meer functionaliteit aan het apparaat is toegevoegd. De CDA2 Mk2 is al een heel compleet ding. CD-loopwerk? Check. DA-converter? Check? Volumeregeling? Check. Analoge en digitale ingangen? Check. XLR-uitgang? Check. Hoofdtelefoonversterker? Check. De ATC CDA2 Mk2 beschikt ook over een geheel discrete klasse A-voorversterker. Lees ook ons bijna drie jaar oude nieuwsbericht over de CDA2 Mk2 van ATC.


De software van Roon Labs is een rijke en boeiende manier om door muziek te bladeren, te organiseren en naar muziek te luisteren en is onlangs geüpgraded naar versie 1.8, waardoor de gebruikerservaring nog intuïtiever en meeslepender wordt. Lees ook onze recensie over Roon 1.8.

Roon Tested, wat is dat eigenlijk? 

Roon Ready is een label dat betrekking heeft op netwerkspelers – Roon Endpoints genoemd – die Roon hi-res streaming protocol RAAT ondersteunen. Roon Ready apparaten worden automatisch door Roon op het netwerk gevonden. Via de Roon Remote app heeft de gebruiker de volledige controle over deze apparaten, inclusief volumeregeling en demping. Wie beschikt over meerdere Roon Ready apparaten kan deze apparaten laten synchroniseren. Zo is het dus mogelijk om hetzelfde nummer over het hele systeem af te spelen. Een andere mogelijkheid is om juist de verschillende Endpoints te verdelen over diverse ruimtes om zo een multi-room setup te creëren.

Apparaten die het Roon Tested label van Roon Labs hebben ontvangen worden optimaal geconfigureerd voor gebruik met Roon. Dit is een label dat met name wordt toegekend aan USB DA-converters. Het is mogelijk om vanuit de Roon app muziek naar deze apparaten te sturen, maar in de meeste gevallen is het niet mogelijk om het volume aan te passen en worden ze niet gesynchroniseerd met Roon Ready apparaten elders in het systeem.

Meer weten over Roon? Kijk dan op de website van Roon Labs.

Meer weten over de CDA2 Mk2? Kijk dan op de website van ATC.

MERK

EDITORS' CHOICE