NIEUWSSonoro

De Platinum is de eerste draaitafel van Sonoro

Het Duitse audiobedrijf Sonoro, met name bekend van zijn tafelradio’s, heeft zijn eerste draaitafel gelanceerd. De Platinum is in feite een complete en speelklare draaitafel. Arm, element en stofkap worden meegeleverd. Via de USB-aansluiting kunnen platen worden gedigitaliseerd. De nieuwe draaitafel van Sonoro zal naar verwachting vanaf het einde van deze maand leverbaar zijn in een witte, zwarte of grafietkleurige uitvoering. 

Sonoro Platinum: speelklare draaitafel

Sonoro is vooral bekend van zijn hoogwaardige tafelradio’s maar het merk heeft kennelijk besloten om de markt van hificomponenten te betrede. Afgelopen zomer heeft Sonoro onder de naam Orchestra de eerste luidsprekers uitgebracht, die overigens vooral bedoeld lijken als aanvulling op de Sonoro Maestro, een versterker met analoge en digitale ingangen, uitgebreide radio- en streamingfuncties en een cd-loopwerk aan boord. Lees ook onze recensie over de Sonoro Maestro en Orchestra. Sonoro zit niet stil en heeft nu ook de markt van draaitafels betreden. Zo te zien is de draaitafel net op tijd om tijdens de kerstdagen muziek in de woonkamer af te kunnen spelen.

Het draaiplateau van de Platinum wordt aangedreven door een riem. Hoogwaardige componenten zorgen naar eigen zeggen voor een uitstekende geluidskwaliteit. Sonoro heeft een optisch geregelde DC-motor, een in hoogte verstelbare toonarm met precisielagers met lage wrijving, een verwisselbare headshell met bajonetaansluiting en een Ortofon 2M Red-cartridge met een elliptische naalduitsnede op de Platinum gemonteerd.

De analoge en digitale aansluitmogelijkheden van de Platinum laten niets te wensen over. Aan boord bevindt zich een phono-voorversterker, een USB-aansluiting en AD-converter om platen te digitaliseren, vergulde cinch-aansluitingen en bluetooth-connectiviteit. De Platinum kan op vrijwel elk muzieksysteem worden aangesloten.

Sonoro Platinum: elegant ontwerp

Het gegoten aluminium draaiplateau rust op een stabiel draaitafelframe dat is afgewerkt met hoogwaardige pianolak. De stofkap is gemaakt van acryl. Het in Duitsland ontwikkelde en ontworpen chassis past in de beschikbare kleuren wit, zwart en mat grafiet moeiteloos in elke interieurstijl.

“Met ons Platinum vervullen we de vraag van de klant naar een platenspeler van Sonoro,” zegt Marcell Faller, oprichter en algemeen directeur van Sonoro Audio GmbH. “Veel van onze klanten luisteren nog steeds of weer naar hun muziek op platen. Met de Platinum hoeft de luisteraar geen concessies te doen aan design of geluid. De draaitafel is compatibel met alle muzieksystemen van Sonoro en is doorgaans gemakkelijk te gebruiken.”

De Sonoro Platinum weegt iets minder dan vier kilogram en heeft de afmetingen 125 x 420 x 356 millimeter (H x B x D).

Sonoro Platinum: prijs en leveringsinformatie

Sonoro’s Platinum is straks verkrijgbaar in zwart, wit en mat grafiet voor een adviesprijs van net geen 600 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE