NIEUWSSonoro

Sonoro Orchestra: de eerste luidsprekers van tafelradiomerk

Het Duitse Sonoro is vooral bekend van zijn tafelradio’s maar lijkt serieus werk te maken van het betreden van de markt van hificomponenten. De nieuwe Orchestra is een tweeweg luidspreker met een Air Motion Transformer (AMT) als tweeter. De nieuwe luidsprekers zouden deze zomer op de markt moeten komen.

Sonoro Orchestra: tweeweg luidspreker met AMT tweeter

Het Duitse Sonoro maakt vooral alles-in-één tafelmodel apparaten. Eind 2019 schreven wij over de Maestro, een alles-in-één apparaat waar alleen nog een set passieve luidsprekers aan ontbrak. Welnu, de klant wordt op zijn wenken bediend want Sonoro heeft zijn eerste model luidspreker uitgebracht, genaamd Orchestra.

De hoge tonen komen voor rekening van een Air Motion Transformer. Een chassis van 15 cm met een gegoten mand en een PE-gecoat papiermembraan is verantwoordelijk voor de weergave van lage tonen en middentonen. De basreflexpoort in de HDF-behuizing kan worden afgesloten met een schuimstop. De kasten zijn met een hoogte van iets minder dan 37 cm geschikt om op een boekenplank te zetten. Ze zijn afgewerkt met zwarte of witte pianolak en worden geleverd met een afneembare frontje. De nieuwe Orchestra lijkt het perfecte gezelschap van de eerder uitgebrachte Maestro maar uiteraard kunnen ze op iedere versterker worden aangesloten. De impedantie is vier Ohm.

Sonoro Orchestra: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijs en leveringsinformatie gezien maar volgens een Duitstalige website komt de Orchestra deze zomer op de markt voor een prijs van 1.000 euro per paar. Zodra we van de Nederlandse distributeur Havoned meer informatie ontvangen over beschikbaarheid en prijzen zullen we dat in het artikel vermelden. Ivm de huidige situtatie is het niet duidelijk of levertijden gehaald kunnen worden en kan de levertijd opschuiven, houdt daar rekening mee.

MERK

EDITORS' CHOICE