NIEUWSSonoro

Sonoro Maestro: alles-in-één receiver, streamer en cd-speler

Het Duitse audiobedrijf Sonoro bouwt voornamelijk tafelradio’s maar lijkt zich met de lancering van de Maestro op de markt van hificomponenten te willen begeven. De Maestro is een versterker, tuner, streamer en cd-speler en de gebruiker hoeft alleen nog twee passieve luidsprekers aan te sluiten. De Maestro kan 100 Watt aan acht Ohm leveren. Dat is wel wat meer dan het vermogen van de gemiddelde tafelradio. Begin 2020 zou de nieuwe Maestro van Sonoro leverbaar moeten zijn.

Sonoro Maestro: alleen luidsprekers toevoegen

Het in Duitsland gevestigde Sonoro heeft zich gespecialiseerd in de bouw van tafelradio’s en wekkerradio’s, maar lijkt zich nu ook op de markt van de hificomponenten te begeven. Sonoro heeft immers de Maestro gelanceerd, een versterker met een cd-speler, tuner, internetradio  en streamer aan boord. De Maestro heeft ook analoge en digitale ingangen. Verbinding met een netwerk kan worden gelegd via de LAN-aansluiting (RJ-45) of via wifi. De Maestro heeft zelfs een draaitafelingang. Via de pre-out zou eventueel een losse eindversterker aangestuurd kunnen worden. Centraal is een kleurendisplay geplaatst.

In de beste traditie van het merk is de behuizing gemaakt van MDF en afgewerkt met pianolak in hoogglans zwart of wit. De klasse D-versterkers van het apparaat, dat ongeveer zes kilogram weegt, produceren volgens de fabrikant 100 Watt per kanaal aan acht Ohm en 170 Watt per kanaal aan vier Ohm. Dat is ruimschoots voldoende voor de gemiddelde woonkamer.

Alle gebruikelijke streamingdiensten worden native ondersteund. Dan is er ook nog  DAB +, FM-radio, internetradio en een slot-in CD-loopwerk. Net als bij andere hoogwaardige Sonoro-systemen is bluetooth-connectiviteit beschikbaar in aptX en dit werkt bidirectioneel. Dit betekent dat muziek van een tablet of smartphone naar de Maestro verzonden kan worden en tegelijkertijd gebruik gemaakt kan worden van een bluetooth hoofdtelefoon.

Met een nieuwe app voor kameroptimalisatie kan de gebruiker het geluid van de Maestro aanpassen aan de akoestische omstandigheden van de luisterruimte. De app gebruikt de ingebouwde microfoons van de smartphone voor de meting en werkt daarom momenteel alleen met iPhones, omdat volgens de fabrikant alleen dan de goede werking kan worden gegarandeerd.

Sonoro Maestro: prijs en beschikbaarheid

De Sonoro Maestro zal naar verwachting vanaf januari 2020 beschikbaar zijn voor net geen 1.300 euro. De koper kan kiezen uit een zwarte en witte uitvoering.

MERK

EDITORS' CHOICE