NIEUWSCrosley

Crosley brengt doorzichtige minidraaitafel uit voor RDS 2020

Platenspelerbouwer Crosley Radio heeft een doorzichtige minidraaitafel aangekondigd die vinylplaten met een diameter van maximaal drie inch kan afspelen. Dat is ongeveer vier minuten muziek. De miniplatenspeler wordt uitgebracht ter gelegenheid van Record Store Day 2020. Is hij niet schattig?

Crosley: doorzichtige minidraaitafel

De nieuwe doorschijnende miniatuur draaitafel wordt uitgebracht om samen te vallen met Record Store Day 2020's drop-dag op 8 augustus 2020. De kleine draaitafel kan drie inch vinyl afspelen en is een cult-apparaat in Japan. Lange muziekstukken afspelen is niet mogelijk want een drie inch vinylschijfje kan maximaal vier minuten audio bevatten.

De platenspeler is gemaakt door Crosley en heeft een verkoopprijs van 70 dollar (prijs voor Europa nog niet bekend). Hij is voorzien van een element van Audio-Technica. De voeding gaat via USB of een batterij. De kleine platenspeler is voorzien van pitch control en een stofkap.

Feitelijk is de doorzichtige draaitafel afgeleid van de grijze minidraaitafel die circa anderhalf geleden werd aangekondigd. Deze draaitafel is te koop op de website van Crosley voor een bedrag van 80 euro. De grijze miniatuur draaitafel van het bedrijf was uitgebracht ter ere van Record Store Day 2019.

Via de doorzichtige draaitafel koopt krijgt ook twee drie inch platen. De eerste is Post Malone - 'Goodbyes' op rood vinyl en de tweede is 'Saint-Tropez' op groen vinyl. Daarnaast kan een belangstellende zwarte vinylversies van 'WOW' en 'Sunflower' aanschaffen.

Is dit hifi? Hoe zou de geluidskwaliteit zijn? Wie deze vragen stelt, hoort niet tot de doelgroep. De doorzichtige platenspeler is gewoon een heel grappig ding dat meer aandacht zal trekken dan de nieuwste smartphone.

MERK

EDITORS' CHOICE