NIEUWSSonoro

Sonoro Meisterstück en Maestro krijgen Red Dot Award

Het Duitse audiobedrijf Sonoro is in de prijzen gevallen. De modellen Maestro, een alles-in-één receiver die alleen nog passieve luidsprekers nodig heeft, en de Meisterstück, een hoogwaardige tafelradio, hebben de Red Dot Award 2020 ontvangen. De Meisterstück van Sonoro is eigenlijk wel iets meer dan een tafelradio want hij heeft vijf klasse D versterkers aan boord.

Sonoro Maestro: alles-in-één receiver, voeg luidsprekers toe

De Sonoro Maestro is een slimme alles-in-één hifi-receiver voorzien van internetradio, DAB+ en cd-speler in combinatie met diverse aansluiten zoals MM phono-ingang of streaming diensten. Sluit eenvoudig een paar luidsprekers aan op de Maestro en geniet van muziek. Lees ook ons eerdere nieuwsbericht over de Sonoro Maestro.

Met de Room Correction app van Sonoro kan de gebruiker via de microfoon van een smartphone de akoestiek van de woonkamer meten. Na het uitvoeren van deze meting wordt de aansturing door middel van de software aangepast en klinken de speakers veel rustiger en daardoor nauwkeuriger. Hierdoor wordt het luisteren op hardere volumes veel fijner, aldus de fabrikant.

De Maestro overtuigt volgens Sonoro door zijn geluidskwaliteit, maar heeft ook een elegant design met een massief metalen voorpaneel en bedieningsknoppen. Hij is verkrijgbaar in klassiek zwart of minimalistisch wit.

Sonoro Meisterstück: alles-in-één met luidsprekers

Zoals de naam het al doet vermoeden is dit muzieksysteem een waar meesterstuk: het eindresultaat van een optelsom van hoogwaardige technologie, veel aandacht voor detail en een compromisloos streven naar muzikale topprestaties. Lees ook ons eerdere nieuwsbericht over de Sonoro Meisterstück.

Met maar één druk op de knop creëert de Meisterstück een concertzaal thuis. Vier hoogwaardige luidsprekers en een krachtige subwoofer zorgen voor een rijke en onvergetelijke sound met authentieke geluidseigenschappen. Vijf klasse D versterkers en de nieuwste DSP zorgen voor optimaal luistergenot. Luister favoriete muziek vanaf de smart phone, cd, USB, radio of een ander extern apparaat.

De Meisterstück is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, zilver, walnoot en mat grafiet

Over de Red Dot Award

De Red Dot Award biedt ontwerpers en fabrikanten van over de hele wereld een platform voor het evalueren van hun producten. In 2020 hebben ontwerpers en bedrijven uit 60 landen meer dan 6.500 producten ingezonden voor de wedstrijd. De internationale jury, bestaande uit experts uit verschillende vakgebieden, vergadert al zo'n 65 jaar om de beste ontwerpen te vinden.

 Het evaluatieproces, dat meerdere dagen in beslag neemt, is gebaseerd op twee essentiële criteria: De juryleden proberen alle inzendingen uit om niet alleen de esthetiek te beoordelen, maar ook de geselecteerde materialen, afwerking, oppervlaktestructuur, ergonomie en functionaliteit. Pas na intensieve gesprekken nemen ze een beslissing over de ontwerpkwaliteit van de producten. Onder het motto “Op zoek naar goed design en innovatie” krijgen alleen de beste ontwerpen een prijs.

Red Dot CEO Prof. Dr. Peter Zec over de winnaars

“De winnaars van de Red Dot Award hebben bewezen dat ze letterlijk uitstekende producten hebben gemaakt. Deze overtuigen niet alleen door hun esthetiek, maar ook door hun onvergelijkbare functionaliteit. Met hun ontwerpen zetten de prijswinnaars nieuwe normen in hun branche. Ik feliciteer alle winnaars met dit succes,” aldus professor Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van Red Dot.

MERK

EDITORS' CHOICE