NIEUWSSonoro

Sonoro lanceert twee nieuwe tafelradio’s op IFA

Het Duitse Sonoro heeft op de IFA in Berlijn twee nieuwe tafelradio’s gelanceerd als aanvulling van de Smart Line-productlijn. Het meest uitgebreide model heet Meisterstück en is voorzien van een cd-speler en stereoweergave. Het tweede model, genaamd Relax, is kleiner en heeft geen cd-speler aan boord. De Relax geeft muziek weer via een enkele naar boven stralende luidspreker. Beide modellen zijn voorzien van streamingfuncties, internetradio en multi-room functionaliteit.

Sonoro Meisterstück

De Meisterstück van het in de plaats Neuss in Duitsland gevestigde Sonoro heeft ingebouwde tweeweg luidsprekers en een subwoofer. De vijf drivers worden ieder door een aparte klasse D-versterker aangestuurd. Sonoro zegt veel aandacht te hebben besteed aan ontwerp en plaatsing van de baspoort en de laagweergave in het algemeen.

Bediening vindt plaats met de meegeleverde ir-afstandbediening of een smartphone-app. Het kleurendisplay is dimbaar. Het apparaat kan cd’s afspelen, maar is ook voorzien van ondersteuning van wifi en bluetooth (aptX) zodat muziek via een smartphone of tablet afgespeeld kan worden. Spotify Connect, DLNA, UPnP en internetradio worden ook ondersteund, via wifi of LAN (RJ45). Ook een tuner voor FM en DAB+ zijn ingebouwd. Bluetooth kan ook worden gebruikt voor weergave via een draadloze hoofdtelefoon.

Voorts zijn ook aanwezig een usb-aansluiting, analoge ingang en optische digitale ingang. De Meisterstück laat zich makkelijk in een multi-roomsysteem van andere Smart Line-producten gebruiken. Gebruik van de interne versterker en luidsprekers is niet verplicht. De Meisterstück heeft ook een cinch-lijnuitgang.

De afmetingen bedragen 570 x 165 x 262 millimeter. Het apparaat is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en zilver en kost 999 euro.

Sonoro Relax

De Relax is een maatje kleiner en kan geen stereo weergeven. De enkele luidspreker is naar boven gericht. Een cd-speler ontbreekt, evenals een digitale aansluiting. Ook een analoge lijningang en lijnuitgang zijn niet aanwezig. Het apparaat is bedoeld voor de slaapkamer getuige de aanwezigheid van uitgebreide wekkerfuncties. Het kleurendisplay is dimbaar.

Voor het overige heeft de Relax dezelfde functies als de Meisterstück. Een usb-poort, wifi, LAN (RJ45), bluetooth (aptX), DLNA, UPnP, een tuner voor FM en DAB+, etc., het zit er allemaal in. Bediening vindt plaats met de ir-afstandbediening of een smartphone-app. Ook is voorzien in multiroom-ondersteuning.

De afmetingen bedragen 183 x 115 x 223 millimeter. De koper kan kiezen tussen de kleuren zwart, wit, zilver en rood. Voor 349 euro wisselt de Relax van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE