NIEUWSAudioQuest

AudioQuest Niagara 3000: schone stroom voor zeven apparaten

Het Amerikaanse AudioQuest heeft de Niagara 3000 uitgebracht. De Niagara 3000 is volgens de fabrikant één van de allerbeste netfilters van het bedrijf. AudioQuest heeft alles op alles gezet voor een zo zuiver mogelijke voedingsstroom, zodat een hoogwaardige muziekinstallatie altijd optimaal presteert. De Niagara 3000 biedt aansluiting voor zeven apparaten en kan een piekstroom van 55 A leveren.

AudioQuest Niagara 3000: zuivere stroom voor zuiver luisterplezier

De nieuwe Niagara 3000 van AudioQuest is een hoogwaardig netfilter dat alle apparaten van een audiosysteem voorziet van 100% stabiele en ruisvrije elektriciteit. De gebruiker weet dan zeker dat het systeem optimaal presteert en krijgt een perfecte ‘zwarte’ achtergrond, waarbij geen enkel detail verloren gaat door ruis van buitenaf.

Het grootste verschil met de grotere Niagara 5000 is dat de Niagara 3000 minder stroomuitgangen heeft, maar wie niet meer dan zeven aansluitingen nodig heeft, krijgt met dit apparaat een compacter en betaalbaarder alternatief.

De Niagara 3000 zit boordevol technische oplossingen om hoogfrequente (RF) en laagfrequente (brom en andere storingen in het lichtnet) ruis uit de aangevoerde voedingsstroom te filteren. Door verschillende oplossingen te combineren – en na eindeloos veel luistertests en vergelijkingen met toonaangevende concurrenten – heeft AudioQuest een gelijkmatige en effectieve reiniging weten te realiseren over een indrukwekkende bandbreedte van 21 octaven, zonder dat de stroomtoevoer naar audio- en videocomponenten wordt gehinderd.

Twee uitgangen zijn speciaal ontworpen voor veeleisende componenten, zoals bijvoorbeeld een zware versterker. De enorme interne stroomreserve zorgt ervoor dat er bij de snelste en meest extreme pieken tot wel 55 A aan stroom kan worden afgegeven (tot 25 ms), hetgeen waarschijnlijk veel meer is dan de geïntegreerde stroomreserve van de aangesloten versterker. Op deze manier is een van de meest voorkomende bezwaren tegen netfilters weggenomen. De andere uitgangen zijn geoptimaliseerd voor een perfecte filtering van broncomponenten, waar zo’n grote stroomreserve niet nodig is.

De Niagara 3000 is een uitstekende oplossing voor compromisloze muziek- en home-cinema-fans. “En als je bedenkt hoeveel moeite het vaak kost om de allerkleinste details van een high-end systeem te finetunen, is dit misschien wel één van de slimste investeringen die je kunt doen. De Niagara 3000 optimaliseert namelijk je hele installatie,” aldus AudioQuest.

De Niagara 3000 is verkrijgbaar in het zwart. Een stroomkabel is apart verkrijgbaar.

AudioQuest Niagara 3000: ter recensie op de testbank

Momenteel heeft één van onze redacteuren de Niagara 3000 in zijn luisterruimte staan, zodat we snel over de allereerste review kunnen beschikken. Dat zal overigens niet de eerste recensie over een stroomfilter van AudioQuest zijn, want wie meer wil weten kan daartoe de hieronder vermelde recensies lezen. 

 

AudioQuest Niagara 3000: prijs en leveringsinformatie

De AudioQuest Niagara 3000 kost net geen 3.000 euro en is naar verwachting leverbaar vanaf halverwege mei.

MERK

EDITORS' CHOICE