NIEUWS

Sony Classical brengt klassieke muziek in huis (de concertzaal is gesloten)

Het bijwonen van een concert is momenteel niet mogelijk en om die reden organiseren veel grote en kleine orkesten en muziekgroepen online utvoeringen, al dan niet gratis of tegen gereduceerd tarief. Onder het motto #ClassicalAtHome presenteert Sony Classical diverse online activiteiten van artiesten, van livestream van thuis tot Q & A-sessies en concertopnames die alleen online kunnen worden ervaren.

Live muziek in tijden van het dreigende coronavirus

In deze turbulente tijden worden alle muzikanten beroofd van hun gebruikelijke uitvoeringsopties. Maar ze willen hun muziek met de wereld blijven delen en positieve emoties overbrengen op hun fans. Een aantal grote en kleine klassieke orkesten hebben een digitale concertzaal geopend of bieden gratis of met grote korting toegang tot hun bestaande archief. De geweldige reacties op de huisconcerten van Igor Levit op zijn Twitter-account laten zien hoe succesvol dit kan zijn, aldus is te lezen op de website van platenmaatschappij Sony Classical.

Onder het motto #ClassicalAtHome presenteert Sony Classical verschillende manieren waarop artiesten op het internet kunnen worden ervaren: pianiste Olga Scheps begint op zondag 29 maart vanuit huis vanaf 16.00 uur in een livestream op het Instagram-kanaal Sony Classical met een leuk klassiek programma voor kinderen. Op 1 april, vanaf 17.00 uur, zal pianist Martin Stadtfeld zich wijden aan  het onderwerp “Beethoven voor kinderen”. Ook live concerten van violist Niklas Liepe (2 april 18.00 uur) en de succesvolle neoklassieke pianist Florian Christl (3 april 19.00 uur) en Dirk Maassen staan op het programma op 5 april om 19.00 uur. De cellist Raphaela Gromes uit München kan op 19 april vanuit huis worden ervaren.

Deze livestreams en verwijzingen naar andere online activiteiten van andere artiesten worden aangekondigd in #classicalathome op de Facebook-pagina van Sony Classical en in de nieuwsbrief van Sony Classical.

Meer weten? Kijk dan op de website van Sony Classical.

EDITORS' CHOICE