NIEUWS

Wereldwijd steeds meer gratis digitale concerten (vanwege coronavirus)

Vrijwel alle muziekvoorstellingen die toegankelijk zijn voor publiek zijn momenteel wereldwijd gesloten om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen of in elk geval af te remmen. Om toch contact te houden met het publiek en om voldoende oefening te houden en niet langzaam vast te roesten, hebben een aantal grote en kleine orkesten een digitale concertzaal geopend of de drempel naar hun reeds bestaande digitale concertzaal verlaagd.

Gratis digitale concertzalen

Enkele dagen geleden schreven wij dat het Berlijnse Philharmonische Orkest zijn digitale concertzaal gratis toegankelijk heeft gemaakt. Het orkest zal moeten blijven oefenen en wil ook contact houden met het muziekminnende publiek. Ook zijn de afgelopen dagen veel muziekuitvoeringen in verschillende uitvoeringen gestreamd, omdat publiek niet welkom was vanwege de dreiging van het coronavirus.

Sommige orkesten hebben hun archief opengegooid en muziekliefhebbers kunnen gratis naar een grote collectie uitvoeringen luisteren. De ontwikkelingen gaan momenteel heel erg hard, d.w.z. dat er vrijwel dagelijks nieuwe uitvoeringen en archieven bijkomen die gratis te beluisteren zijn.

Hieronder staat een lijst van orkesten die gratis toegang bieden tot hun archief. Uiteraard is deze lijst niet volledig. We zullen de lijst uitbreiden als daar aanleiding voor is. 

EDITORS' CHOICE