NIEUWSSonus faber

Sonus faber lanceert Gravis III Subwoofer, te zien op ISE 2020

De Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber zal op de ISE 2020 die deze week wordt gehouden in het RAI-complex in Amsterdam de Gravis III subwoofer aan het publiek demonstreren. De nieuwe Gravis III komt in het midden van de Gravis-productlijn van Sonus faber. Naar verwachting kan hij vrij snel na de introductie worden geleverd. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

Sonus faber Gravis III: actieve subwoofer

Het Italiaanse audiomerk Sonus faber lanceert deze week de nieuwste toevoeging aan de Sonus faber Gravis-collectie van actieve subwoofers op de ISE 2020 in Amsterdam. De Gravis III subwoofer is ontworpen om te passen bij alle Sonus faber full-range luidsprekers en completeert de Olympica Nova-lijn die in september 2019 werd ge√Įntroduceerd. Sonus faber had al de modellen Gravis I en Gravis II en ook de modellen Gravis V en Gravis VI. De Gravis III komt dus precies in het midden. Nee, er is geen Gravis IV, want IV of 4 wordt in sommige delen van de wereld als ongeluksgetal gezien.

Zoals gebruikelijk bij Sonus faber, ziet de Gravis III er typisch stijlvol uit met een vleugje superjacht. De body van de actieve woofer is gewikkeld in zwart leer en heeft standaard een pianozwarte houten afwerking. De afwerkingen van de bovenkant van de Gravis III kunnen ook worden uitgevoerd in Wengè en Walnut (mat) en passen dan goed bij de Olympica Nova-collectie.

De lange slag driver die een diameter heeft van 10-inch is voorzien van een drielaags sandwich conus met een laag honingraat ertussen die de excursie van de driver en weerstandsbuiging in goede banen leidt. De stijfheid van de conus gecombineerd met zijn extreme lichtheid stelt de subwoofer volgens Sonus faber in staat om de strakste en meest nauwkeurige basreproductie mogelijk te maken tot een diepte van 25 Hz.

Sonus faber Gravis III: klasse AB-versterker

De driver wordt aangedreven door een klasse AB-versterker, gekozen vanwege zijn muzikaliteit en grote energiereserve, die in staat is tot 600 Watt te leveren. Met een speciaal ontworpen digitale signaalprocessor, ge√Įmplementeerd in voorversterkertrap, wordt naar eigen zeggen de dynamische impact en tevens de muzikaliteit geoptimaliseerd.

De Gravis III-subwoofer heeft een reeks van verbindingsmogelijkheden. Voor het ontvangen signaal op hoog niveau (luidsprekerniveau) is een Speakon 4-pins connector geplaatst. De gebruiker kan ook muzieksignaal op lijnniveau aanbieden via cinch of XLR. Eventueel kan ook draadloos signaal worden aangeboden via een optioneel verkrijgbare ontvanger, waardoor volledige connectiviteit mogelijk is zonder lange bedrading.

Sonus faber Gravis III: bediening

Er is natuurlijk een app waarmee je kunt kiezen uit vier presets. Met de app kan de kanterfrequentie worden gewijzigd via een continu instelbare crossover-frequentie (40 tot 150 Hz, filterhelling 24 dB / oct) en ook de akoestische uitgangsfase (0 ¬į tot 360 ¬į). Vertraging, parametrische filters en begrenzers zijn ook beschikbaar, net als een eenvoudige zelfkalibratieprocedure. Ten slotte heeft de Gravis III ook een selecteerbare auto-aan en auto-uit functie.

Sonus faber Gravis III: prijs en leveringsinformatie

Vrij snel na de aanstaande introductie op de ISE 2020 zal de nieuwe Gravis III van Sonus faber op de markt komen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

 

MERK

EDITORS' CHOICE