NIEUWSJBL

Harman pakt uit met Arcam, JBL en Revel op ISE 2020

Sinan Kökbugur | 05 februari 2020 | Fotografie Fabrikant | JBL

Harman Luxury Audio, moederbedrijf van de audiomerken Arcam, JBL en Revel, zal een aantal van de producten van deze merken tonen op de komende ISE 2020 die plaats zal vinden in het RAI-cmplex in Amsterdam. Zowel muziekliefhebbers als filmliefhebbers hebben volgens Harman een goede reden om de stand van Harman te bezoeken. Harman belooft een spectaculair afscheid, immers de ISE zal vanaf volgend jaar in de Spaanse stad Barcelona plaatsvinden.

Arcam: tweekanaals en meerkanaals versterkers en AV-processoren

Harman Luxury Audio, onderdeel van elektronicagigant Samsung, is het moederbedrijf van een groot aantal audiomerken. Arcam is één van deze merken en een aantal producten van Arcam zullen worden gedemonstreerd op de ISE die plaats zal vinden van 11 februari t/m 14 februari in het RAI-complex in Amsterdam. Overigens, vanaf volgend jaar zal de beurs plaatsvinden in Barcelona omdat de locatie in Amsterdam te klein is geworden.

Zo zal de ARCAM SA30 worden gedemonstreerd, een geïntegreerde versterker die werkt in klasse G en 120 Watt aan acht Ohm en 220 Watt aan vier Ohm kan leveren. De SA30 heeft Dirac Live aan boord en analoge en digitale ingangen, alsmede een draaitafelingang voor zowel mm- als mc-elementen. Streamingfuncties zijn ook ingebouwd. Lees ook ons nieuwsbericht over de SA30 van Arcam.

Voor de liefhebbers van films is er ook het nodige te beleven volgens Harman. De AVR10, AVR20 en AVR30 zullen act de présence geven en ook de 16-kanaals AV40 wordt aan het publiek getoond. Eindversterkers PA720, PA240 en PA410 zijn ook aanwezig. Lees ook ons nieuwsbericht over de nieuwe meerkanaals producten van Arcam.

Voor wie complexiteit wil vermijden is er de Arcam Solo Uno, een alles-in-één streaming-versterker, die is voorzien van twee 50 Watt klasse D eindtrappen. Lees ook ons nieuwsbericht over de Arcam Solo Uno.

JBL: zichtbare en onzichtbare luidsprekers en versterkers voor muziek en film

Het tweede merk dat Harman in het zonnetje zal zetten is JBL. De nieuwe HDI-productlijn (High-Definition Imaging), die bestaat uit vijf modellen, zal worden gedemonstreerd. De HDI-3800 en HDI-3600 zijn vloerstaanders, model HDI-1600 is een monitormodel, de HDI-4500 is een centerluidspreker en de HDI-1200P is een actieve subwoofer.

Dan zullen er ook nog modellen voor inbouw worden getoond uit de Conceal-productlijn, t.w. de modellen C86, C83, C62 en C82W. Al deze modellen kunnen indien gewenst volledig worden weggewerkt in de muur. Het FidelityGlass bedekkingspaneel kan worden overgeschilderd.

Verder zullen van JBL meerkanaals versterkers en processoren worden gedemonstreerd waaronder de Synthesis SDR-35, SDP-55, SDA-2200 en SDA-7120. De meerkanaals producten van JBL ondersteunen zo ongeveer alle gangbare codecs, alsmede Dante, een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van Cat5e of CAT6 ethernetkabels tussen de componenten.

Geheel nieuw is de Sythesis SDP-65, het lager geprijsde broertje van de SDP-75 die samen met het Franse Trinnov is ontwikkeld.

Luidsprekers voor inbouw in het plafond nodig? JBL zal de nieuwe SCL-5 alsmede de oudere modellen SCL-2, SCL-3 en SCL-4 demonstreren.

Importeur Reference Sounds zal ook aanwezig zijn op de stand van Harman om de producten van JBL te demonstreren.

Revel: luidsprekers voor muziek en film

Het model C426Be is een centerluidspreker die lid is van de Performa Beryllium productlijn. Ook dit model heeft een beryllium tweeter, een DCC-middentoner en DCC-woofers. Optioneel is een statief leverbaar voor de C426Be, maar hij kan ook op een plank of kast gelegd worden.Dan pakt Harman ook nog uit met luidsprekermerk Revel. Vlaggenschip F328Be heeft een beryllium tweeter van één inch. De middentoner en woofers hebben een Deep Ceramic Composite (DCC) conus. De kast heeft twee baspoorten aan de achterkant. Vloerstaander F226Be is wat kleiner maar heeftvergelijkbare drivers.

De producten van Harman zijn te vinden op Stand 1 M50 in het RAI-complex.

 

 

 

 


EDITORS' CHOICE