NIEUWSArcam

Arcam's Solo Uno is een compacte streaming-versterker

Het Britse audiobedrijf Arcam heeft een compact alles-in-één apparaat gelanceerd genaamd Solo Uno. De nieuwe Solo Uno, die op de CEDIA 2019 aan het publiek is getoond, is een compacte streamer met een klasse D versterker aan boord. Na het aansluiten van luidsprekers en het leggen van een netwerkverbinding, kan de gebruiker beginnen met muziek luisteren. De Solo Uno kan ook overweg met AirPlay 2 en Chromecast.

Arcam Solo Uno: kleine en minimalistische streamer/versterker

De nieuwe Solo Uno van het Engelse Arcam is een compact en minimalistisch apparaat. Het aantal fysieke ingangen is zeer beperkt, want de Solo Uno heeft alleen een RJ-45 LAN-aansluiting. Er kan echter ook draadloos muzieksignaal worden aangeleverd, via wifi, Apple’s AirPlay 2 en Google Chromecast. De Solo Uno ondersteunt voorts het UPnP-protocol. Opmerkelijk, de ondersteuning van bluetooth wordt niet benoemd en is dan ook vermoedelijk niet aanwezig.

Een klasse D versterker voert het muzieksignaal uit naar een enkel stel vergulde luidsprekerklemmen. Een subwoofer-uitgang (cinch) is aanwezig voor wie een actieve subwoofer zou willen gebruiken. De Solo Uno is geen krachtpatser (naar verluidt 50 Watt per kanaal), maar heeft voldoende vermogen om een kleine tot middelgrote ruimte te vullen.

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux, maar op een Engelstalige website zagen wij een prijs van net geen 600 Britse ponden. Dit is natuurlijk niets meer dan een indicatie. De prijs voor de Benelux wordt immers o.a. beïnvloed door wisselkoersschommelingen en het lokale BTW-tarief. Wat de naderende Brexit met de prijzen van producten uit Groot-Brittannië gaat doen kan niemand met zekerheid zeggen.

MERK

EDITORS' CHOICE