NIEUWS

ISE in 2021 in Barcelona en niet meer in Amsterdam

Integrated Systems Events, de organisator van de jaarlijkse Integrated Systems Europe beurs, heeft laten weten dat de beurs in 2021 niet meer in Amsterdam zal plaatsvinden maar in Barcelona. De beurs is de afgelopen jaren groter geworden, zowel in aantal deelnemers als in aantal bezoekers. Integrated Systems Events verwacht een verdere groei en om die reden zou het RAI-complex in Amsterdam tegen zijn grenzen aanlopen. 

ISE groeit uit RAI-complex en verplaatst naar Barcelona, in 2021

Onder de naam Integrated Systems Europe organiseert Integrated Systems Events een jaarlijkse beurs waarop fabrikanten van audio- en videoapparatuur, maar ook fabrikanten van allerlei domotica-producten en home-automation hun producten aan pers en publiek tonen. Deze beurs werd de afgelopen veertien jaar in het RAI-complex in Amsterdam gehouden, laatstelijk van 6 tot 9 februari 2018.

Integrated Systems Events heeft laten weten dat de beurs van 2021 niet meer zal plaatsvinden in het RAI-complex in Amsterdam, maar in de Gran Via dat onderdeel is van de Fira de Barcelona, een beurscomplex in Barcelona. De beurs zal plaatsvinden van 2 tot 5 februari 2021. De nieuwe locatie is uitgekozen na een zoektocht van anderhalf jaar en zal de permanente locatie worden voor de volgens Integrated Systems Events grootste AV-beurs ter wereld.

Volgens Integrated Systems Events is de verplaatsing noodzakelijk om de groei van de beurs op te vangen. De afgelopen jaren is de beurs met zo’n tien procent per jaar gegroeid en de verwachting is dat de AV-markt de komende jaren met pakweg vijf procent per jaar zal groeien. ISE 2018 heeft 80.923 bezoekers getrokken waarvan 22.000 voor het eerst op bezoek zijn geweest. De beurs werd bevolkt door 1.296 exposanten, verdeeld over vijftien hallen met een totaal beursoppervlak van 53.000 vierkante meter. De organisatie verwacht dat de 2019-editie deze cijfers zal overtreffen.

Mike Blackman, Managing Director van Integrated Systems Events zegt dat Amsterdam en het RAI-complex prachtige locaties zijn, maar gezien de groei van de beurs dient zich nu een flessenhals aan die de groei zou kunnen belemmeren. De Gran Via in Barcelona is veel groter en de jaarlijkse beurs kan daar verder groeien.

De ISE-edities van 2019 en 2020 zullen nog wel in Amsterdam plaatsvinden. Nederlandse belangstellenden zullen vanaf 2021 naar Barcelona moeten reizen

EDITORS' CHOICE