NIEUWSManger

Audio Ingang op XFI 2019 met Manger, Lindemann en DS Audio

Rob Nijman | 26 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant | Manger

Net als vorig jaar is ook importeur Audio Ingang weer aanwezig op de XFI Premium Audio Show op 28 en 29 september 2019, en wel in kamer 16. Er zal een flink aantal primeurs worden getoond en ten gehore gebracht.

Lindemann

Zo is er de nieuwe Lindemann Musicbook: Source, een streamer/DAC/voorversterker die de eerdere Musicbook modellen zal vervangen. Bijzonder aan de Musicbook: Source zijn de ingebouwde phono-trap en de upsampling naar DSD256 van alle digitale bronnen. Alle aangesloten analoge bronnen blijven analoog en DSD blijft echt DSD door de superieure analoge volumeregeling. Er is tevens een hoofdtelefoonversterker aan boord, en de Source is een Roon endpoint.

Naast de Source introduceert Lindemann ook de Power 1000 en Power 500 eindversterkers, krachtige en muzikale N-Core versterkers met de mogelijkheid tot bi-amping of het inbouwen van een actief wisselfilter.

Bergmann en DS Audio

Als bron naast streaming zal er van het merk Bergmann de Galder met Odin arm gedemonstreerd worden met de revolutionaire optische elementen van DS Audio. "De combinatie van deze merken zal je ideeën over vinylweergave gegarandeerd veranderen. Dit moet je horen!"

De elegante luchtlagering van zowel toonarm als plateau maakt de Bergmann Audio draaitafels uniek; "Een lineaire aftasting van de plaat is de enige juiste manier van aftasten, maar wordt vrijwel nooit toegepast. De wrijvingsloze luchtlagering van de Bergmann toonarmen maakt gebruik van dit principe kinderlijk logisch. Het resultaat? Absolute harmonie in zowel klank als uiterlijk."

De elementen van DS Audio wekken het muzieksignaal niet op via spoelen en magneten, maar door bewegingen van de naald in de groef te registreren met een LED en een foto-diode. De bewegende massa is extreem laag en de snelheid dus zeer hoog: geluid dat zeer dicht master tape benadert is het resultaat.

Manger

Manger Audio is beroemd geworden met de unieke ‘Manger sound transducer’ – een enkele driver die van 80 tot 40,000 Hz weergeeft, een puntbron benadert en een perfect pulsgedrag heeft. Zowel de actieve als passieve modellen hebben een werkelijk adembenemende werkelijkheidsweergave, die je – eenmaal gehoord – voor altijd bij blijft.

Een combinatie van de elektronica van Lindemann met de luidsprekers van Manger is altijd zeer goed. Niet voor niks gebruikte Lindemann de Manger p2 voor de introductie van hun nieuwe producten tijdens High End München 2019. Ze stuurden daar de Manger p2 met twee stereo Power 1000 versterkers aan die voorzien waren van actieve filtering voor dit model.

Audio Ingang op XFI 2019

Koop snel je kaarten voor de X-Fi Premium Audio Show op 28 en 29 september.


EDITORS' CHOICE