Vertere Phono-1 MkII: instelbare phono-versterker

De Britse draaitafelbouwer Vertere Acoustics heeft een bescheiden portfolio van een viertal draaitafels. Daarnaast bouwt het bedrijf één phono-versterker genaamd Phono-1 en deze phono-versterker heeft een update gekregen en is opnieuw uitgebracht als Phono-1 MkII. De Phono-1 MkII is geschikt voor zowel mm-elementen als mc-elementen en is verregaand instelbaar zodat altijd de perfecte match met het gebruikte element wordt bereikt. 

Vertere Phono-1 MkII

De nieuwe Phono-1 MkII van het in Groot-Brittannië gevestigde Vertere Acoustics is leverbaar in zilverkleurige, zwarte en oranje uitvoering. Daarnaast kan het apparaat worden geleverd met een een drielaagse acryl frontplaat zodat hij beter past bij de draaitafels van het merk, zoals de DG-1 Dynamic Groove platenspeler die net als de duurdere modellen voorzien is van een chassis dat is gemaakt van een sandwichconstructie van gegoten acryl. Uiteraard belooft het bedrijf de best mogelijk klank bij gebruik van de Phono-1 MkII.

Vertere Phono-1 MkII: constructie

Om interferentie door stoorsignalen van het audiosignaal weg te houden, beschikt de Phono-1 MkII over afzonderlijke, vergulde PCB's van hoge kwaliteit voor het hoofdfonocircuit en de transformator. De phono-versterker maakt gebruik van een roestvrijstalen afscherming om de isolatie van de RIAA- en voorversterkercircuits verder te verbeteren. Alle voedingscomponenten en circuits bevinden zich buiten het schild van de hoofdafdekking en weg van elk signaalpad.

Vertere Phono-1 MkII: flexibel en verregaand in te stellen

Met tien mogelijke versterkingsfactorinstellingen, vijftien mogelijke instellingen voor de weerstand en negen capaciteitsinstellingen die toegankelijk zijn vanaf de onderkant van het apparaat, laat de Phono-1 MkII niets aan het toeval over en is het de perfecte match voor vrijwel elk aangesloten element.

Een driewegschakelaar aan de achterkant geeft de opties van 'Hard Ground', 'Ground Lift' of 'Soft Ground'. Dit biedt de mogelijkheid om eventueel zoemen te minimaliseren die zou kunnen ontstaan door de verbinding naar de aangesloten versterker.

Vertere Phono-1 MkII: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de nieuwe Phono-1 MkII naar Nederland zal komen en voor welke prijs. Op Een Engelstalige website zagen wij een prijs van net geen 1.000 Britse ponden, doch dit is louter een indicatie. De prijs in Nederland kan afwijken door wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele douaneheffingen en het lokale BTW-tarief.

EDITORS' CHOICE