Vertere DG-1 Dynamic Groove: draaitafel met (bijna) plug-and-play-instellingen

De Britse draaitafelbouwer Vertere Acoustics heeft de DG-1 Dynamic Groove Record Player gelanceerd, een draaitafel die is ontwikkeld voor gebruikers die niet al te veel tijd willen besteden aan het instellen en afregelen van hun draaitafel. De nieuwe DG-1 heeft techniek aan boord die onder andere is afgeleid van zijn duurdere grote broer, het vlaggenschip RG-1. De gebruiker moet alleen nog een element toevoegen.

Vertere DG-1 Dynamic Groove: complete draaitafel

De nieuwe DG-1 van het Engelse Vertere Acoustics heeft een motor met een laagspannings 24-polig synchroon ontwerp, bestuurd door een microprocessor PCB. Een kap gemaakt van koper en roestvrijstaal biedt afscherming.

Het draaiplateau wordt aangedreven via een poelie van een aluminiumlegering op de motor en een aandrijfriem van siliconenrubber, met elektronische snelheidsbewaking. Het draaiplateau zelf is ook een gefreesde legering, waaraan een PETG-record-interfacemat en een kurk / neopreen / nitrilschijf aan de onderzijde zijn bevestigd. Het draaiplateau past op een gepolijste roestvrij stalen as, die in een hoofdlagerhuis op een wolfraamcarbide bal draait.

De DG-1-arm maakt gebruik van een vlakke, drielaagse, niet-resonante toonarm. In plaats van conventionele toonarm-bekabeling, wordt een PCB in de arm zelf gesandwiched om een signaal van het element naar de outputterminals te geleiden. De arm is voorzien van een contragewicht van roestvrij staal dat uiteraard ingesteld kan worden.

De DG-1 plint is een sandwichconstructie waarbij gegoten acryl wordt gebruikt om de hoofdvoet en de sub-plint te vormen. Dit drielaagse ontwerp omvat de bedieningsknop, de snelheidsindicator en de door de gebruiker te selecteren stand-by sfeerverlichting, evenals de siliciumrubberisolatie tussen de plint en de plateausamenstelling. Het geheel bevindt zich op een stalen chassis en bevat het motoraandrijfcircuit en de motor, allemaal ondersteund door drie verstelbare poten.

Vertere DG-1 Dynamic Groove: prijs en leveringsinformatie

De DG-1 wordt geleverd met een stofkap, waarbij de scharnieren in de plint zijn ge•ntegreerd. We hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland. In zijn vaderland gaat de DG-1 voor 2.850 Britse ponden over de toonbank.


MERK

EDITORS' CHOICE