NIEUWS

USB Audio Player PRO 5.0 met MQA Decoder uitgebracht voor Android

Sinan Kökbugur | 20 december 2018 | Fotografie Fabrikant

Het Nederlandse bedrijf eXtream Software Development heeft software uitgebracht voor het spelen van muziek op een Android-apparaat. De nieuwe software heeft USB Audio Player PRO 5.0 en is in staat om MQA-bestanden en streams af te spelen. 

USB Audio Player PRO 5.0 voor Android

USB Audio Player PRO het Nederlandse eXtream Software Development van is een hoge kwaliteit mediaspeler voor Android die HiRes audiochips in recente telefoons en USB audio DAC’s ondersteunt. Door het Android geluidssysteem te omzeilen kan de app met behulp van zijn eigen USB geluidsdriver en een driver voor interne HiRes audio chips bit-perfect geluid afspelen op alle frequenties en resoluties die de DAC’s ondersteuenen.

Versie 5 van de app bevat nu een MQA Core Decoder. MQA (Master Quality Authenticated) is een award-winning Britse technologie die het geluid van de originele master opname produceert. De master MQA file is volledig geauthenticeerd en is klein genoeg om te streamen of downloaden, terwijl backward compatibiliteit gewaarborgd blijft. De Tidal streaming service die ondersteund wordt door USB Audio Player PRO bevat veel tracks in MQA en biedt een geweldige kans om MQA te ervaren, aldus eXtream Software Development.

Nog niet bekend met MQA? Lees dan ons achtergrondartikel over MQA.

De MQA decoder 'vouwt' de MQA stream uit van 44.1/48kHz naar 88.2/96 kHz en kan ook gecombineerd worden met USB DACs die als MQA renderer fungeren (bijv. AudioQuest DragonFly / iFi DACs) voor verder uitpakken naar nog hogere frequenties.

USB Audio Player PRO 5.0: prijs

Een in-app aankoop van 4,19 euro is nodig om de MQA decoder te activeren. De app zelf kan aangeschaft worden in de Play Store van Google voor 6,99 euro.


EDITORS' CHOICE