Musical Fidelity herintroduceert M6 PRE en M6 PRX voor/eind-combi

Het in Groot-Brittannië gevestigde Musical Fidelity heeft twee klassiekers geherintroduceerd. Het gaat om de M6 PRE, een voorversterker, en de M6 PRX, een eindversterker. Naar verwachting zullen de apparaten in december 2018 verkrijgbaar zijn in Groot-Brittannië en we veronderstellen dat de rest van Europa snel zal volgen. De apparaten zijn los te koop, maar wie beiden apparaten koopt krijgt korting op de totaalprijs. 

Musical Fidelity M6 PRE en M6 PRX: voorversterker en eindversterker

Musical Fidelity is van oorsprong een Engels hifi-bedrijf en is opgericht door Antony Michaelson. Circa zes maanden geleden heeft Michaelson zijn bedrijf overgedragen aan Heinz Lichtenegger, oprichter en CEO van het Oostenrijkse Pro-Ject. Onlangs heeft Musical Fidelity de M2-productlijn geïntroduceerd. De eerste nieuwe producten zijn de M2SI en de M2SCD, die de onderkant van het portfolio moeten aanvullen. Kennelijk moest er ook iets gedaan worden aan het middensegment en om die reden zijn de M6 PRE en M6 PRX geherintroduceerd.

Musical Fidelity M6 PRE: symmetrische voorversterker

Veel voorversterkers claimen gebalanceerd te zijn, maar zijn in feite single-ended voorversterkers met gebalanceerde inputs en gebalanceerde outputs. De M6 PRE is een volledig gebalanceerde voorversterker, van begin tot eind.

Musical Fidelity gebruikt klasse A-circuits met Surface Mount Devices (SMD). De M6 PRE beschikt over een breed scala aan ingangen. Met twee XLR-ingangen en vier cinch-ingangen, beschikt de voorversterker ook over een ingebouwde asynchrone USB DA-converter die geschikt is voor verwerking van 24-bits/96 kHz-muzieksignaal en een omschakelbare mm/mc-draaitafelingang. Er is ook een schakelbare cinch-ingang met een bypass voor opname in een de homecinema-systeem.

Voor aansluiting op een eindversterker biedt de M6 PRE zowel cinch- als XLR-uitgangen, evenals een vaste tapelus. Een afstandsbediening wordt meegeleverd.

Musical Fidelity M6 PRX: stereo-eindversterker

De M6 PRX is een 230 Watt volledig gebalanceerde dual-mono eindversterker. De M6 PRX maakt gebruik van Musical Fidelity's dual-mono, volledig complementair, bifilair choke regulatiesysteem. Regeling van smoorspoelen is een concept dat is ontleend aan klassieke buizenversterkerontwerpen, maar wordt zelden gebruikt met transistorversterkers. Musical Fidelity zegt zelf: “De implementatie heeft enorme voordelen voor de stroomvoorziening, waaronder een dramatische vermindering van het ruisgeluid van de zaagtandvoeding en een effectief filteringssysteem voor ruis. Het dual mono, bifilair choke regulatiesysteem is uniek voor Musical Fidelity en is sinds 1987 in gebruik.”

Het audiosysteem van de PRX is gebaseerd op het ontwerp van de Titan eindversterker, die overigens niet meer wordt geproduceerd. De M6 PRX heeft acht uitgangstransistors per kanaal.

Musical Fidelity M6 PRE en M6 PRX: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwarte of aluminiumkleurige uitvoering. In december 2018 zal de verkoop in Groot-Brittannië van start gaan. Vermoedelijk zal de rest van Europa snel daarna volgen.

De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend gemaakt. In Groot-Brittannië kost de M6 PRE net geen 1.900 Britse ponden en de M6 PRX wisselt straks voor net geen 2.600 Britse ponden van eigenaar. Wie beide apparaten tegelijkertijd koopt moet 4.000 Britse ponden aan de dealer overhandigen.

MERK

EDITORS' CHOICE