Musical Fidelity M2-productlijn: aanvulling van het portfolio aan de onderkant

Het van oorsprong Britse audiobedrijf Musical Fidelity heeft een tweetal nieuwe producten gelanceerd. De nieuwe geïntegreerde versterker M2SI en de nieuwe cd-speler M2SCD zijn onderdeel van de nieuwe M2-productlijn die het portfolio aan de onderkant moet aanvullen. Vanaf volgende maand zijn de nieuwe producten beschikbaar in zwarte of witte uitvoering.

Musical Fidelity M2-productlijn: de eerste producten na de overname

Het van oorsprong Engelse hifi-bedrijf Musical Fidelity heeft de afgelopen maanden enkele veranderingen ondergaan. Oprichter en hoofdontwerper Antony Michaelson gaf zijn bedrijf in de handen van een oude vriend, Heinz Lichtenegger, oprichter en CEO van Pro-Ject en Audio Tuning Vertriebs GmbH. Dit was een serieuze wijziging voor Musical Fidelity die de afgelopen maanden werd gevolgd door een aantal herstructureringen. Doel van de nieuwe eigenaar was een soepele overgang zodat dealers, klanten en bestaande bezitters van producten van Musical Fidelity zo min mogelijk zouden merken van de overgang naar een nieuwe eigenaar.

Voor de eerste keer presenteert Musical Fidelity nieuwe producten die volledig in lijn zijn met de strategie van het “nieuwe” bedrijf om het aanbod van Musical Fidelity geleidelijk uit te breiden en aantrekkelijker te maken voor een nog groter publiek. Daarom richt het bedrijf zich met de nieuwste productpresentatie op de lagere prijsklasse en breidt het zijn productportfolio uit met de nieuwe Musical Fidelity M2-productlijn. Musical Fidelity heeft al de productlijnen M8, M6, M5 en M3. De M2 komt daar dus onder te staan.

Tijdens de ontwikkeling van de twee nieuwe apparaten in de M2-productlijn, is geleund op techniek uit de duurdere productlijnen. Uiteraard moesten er budgetaire keuzes gemaakt worden maar dat neemt niet weg dat de M2-productlijn het DNA van de duurdere producten heeft.

Zowel de nieuwe geïntegreerde versterker M2SI als de nieuwe cd-speler M2SCD hebben een robuuste behuizing gebouwd van van metaal, zoals gebruikelijk voor Muscial Fidelity. De koper kan kiezen uit een zwarte of alumininiumkleurige uitvoering. Beide apparaten hebben een bewust gekozen eenvoudig bedieningsconcept. DeM2SI heeft naast enkele knoppen alleen een grote, centraal gelegen draaiknop om het volume te regelen. De M2SCD heeft maar een paar bedieningsknoppen. Een cd-speler behoort een display te hebben en dat de M2SCD dan ook.

Musical Fidelity M2SI: geïntegreerde versterker met analoge ingangen

De nieuwe M2SI van Musical Fidelity is een geïntegreerde versterker die voorzien is van een voortrap die werkt in klasse A. De eindtrappen werken in klasse AB. Voortrappen en eindtrappen hebben ieder hun eigen voeding.

De M2SI kan 76 Watt aan acht Ohm leveren. Dat zal voor de meexte gebruikers voldoende zijn. De grbruker heft de beschikking over een zestal cinch-aansluitingen. Eventueel kan een andere eindversterker aangesloten worden op de pre-out uitgang. De M2SI kan ook in een homecinema-systeem worden opgenomen waarbij de volumeregeling omzeilld kan worden.

De nieuwe geïntegreerde versterker is 440 x 100 x 400 millimeter groot en weegt 9,2 kilogram.

Musical Fidelity M2SCD: klassieke cd-speler zonder opsmuk

De nieuwe M2SCD cd-speler van Musical Fidelity is een volbloed audio-cd-speler die typisch is ontworpen om Red Book-compatibele media af te spelen. Niets meer en niets minder. De ingebouwde DA-converter is naar eigen zeggen van bijzonder hoge kwaliteit en is gebaseerd op een 24-bit delta-sigma bitstream dubbele DA-converter met achtvoudige oversampling.Analoge signalen verlaten de nieuwe Musical Fidelity M2SCD cd-speler via cinch-uitgangen, maar digitale uitgangen in de vorm van een optische en coaxiale S/PDIF-interface zijn ook beschikbaar.

De nieuwe cd-speler is 440 x 100 x 375 millimeter groot en weegt 6,65 kilogram.

Musical Fidelity M2SI en M2SCD: prijzen en leveringsinformatie

Beide producten worden geleverd met een IR-afstandbediening, die in staat is om beide producten te bedienen. Er hoeft dus maar één afstandbediening op de salontafel te liggen. Vanaf komende maand november zouden de M2SI en de M2SCD in de winkel moeten liggen. Beide apparaten kosten net geen 1.000 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE