Musical Fidelity wordt overgenomen door de oprichter van Pro-Ject

Het Engelse audiobedrijf Musical Fidelity gaat zijn zelfstandige bestaan verliezen. Oprichter Antony Michaelson, die meer dan dertig jaar leiding gaf aan Musical Fidelity, zal zijn bedrijf overdragen aan Heinz Lichtenegger, oprichter en hoogste baas van het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems. Vooralsnog zijn weinig details vrijgegeven, maar het lijkt er niet op dat Musical Fidelity van de markt zal verdwijnen.

Musical Fidelity: een bekend Engels audiobedrijf

Het in Groot-Brittannië gevestigde audiobedrijf Musical Fidelity bestaat sinds 1982 en is opgericht door Antony Michaelson. Het bedrijf bouwt voornamelijk versterkers en digitale bronnen. Tijdens de High End beurs in München werd bekend dat Michaelson zijn bedrijf heeft verkocht aan Heinz Lichtenegger, de oprichter en CEO van het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems. Naar verluidt blijft Michaelson na de overdracht nog een tijdje als hoofdontwikkelaar verbonden aan zijn bedrijf.

Michaelson en Lichtenegger kennen elkaar al jaren en zijn ook persoonlijk met elkaar bevriend. Hoe de overname precies juridisch vorm is gegeven, is nog niet bekend en het is ook nog niet bekend hoe de toekomst van Musical Fidelity vorm gaat krijgen. De Oostenrijkse importeur van Musical Fidelity is het bedrijf Audio Tuning Vertriebs GmbH en dit bedrijf is in handen van, jawel, Heinz Lichtenegger. Aan de distributiekanalen van Musical Fidelity zal dus zo te zien voorlopig niets veranderen. Musical Fidelity is een sterk en bekend merk en we veronderstellen daarom dat het merk en het bedrijf worden gecontinueerd.

MERK

EDITORS' CHOICE