NIEUWSThiel

Thiel Audio sluit deuren

Rob Nijman | 19 januari 2018 | Fotografie Fabrikant | Thiel

Het Amerikaanse Thiel Audio sluit na ruim veertig jaar de deuren, zo bevestigt Thiel-CEO Elyse McKenna desgevraagd aan Strata-gee.com, de website van The Stratecon Group. 

Het is al tijdje stil rond het high-end merk. Voor wie wat dichter op de ontwikkelingen staat, zal het nieuws dan ook niet als verrassing komen. Sinds 2012, toen het bedrijf werd overgenomen door een investeerder, kende de organisatie maar liefst vijf verschillende CEO's, waarvan Elyse McKenna de laatste was toen ze afgelopen zomer aan boord kwam. In haar reactie aan Stratecon laat ze weten dat er in het laatste deel van 2017 hard gewerkt is om nieuwe financiering rond te krijgen, maar dat die pogingen helaas gestrand zijn en de beslissing gemaakt is om het bedrijf te sluiten. 

Thiel Audio luidsprekers

In de Benelux staat het merk al wat langer van de schijnwerpers vandaan. De laatste serieuze introducties die wij deelden dateren van de 2013- en 2014-edities van de CES in Las Vegas. Op die shows liepen we respectievelijk nog tegen de CS 2.7 vloerstaanders (foto boven) en deze fraaie TM3-modellen aan. Onze laatste reviews verschenen in de zomer van 2012: de Thiel SCS4T op HiFi.nl en de Thiel CS 3.7 (foto onder) in Music Emotion.

WIRC Media was in die jaren bovendien nog een vaste waarde in onze redactie-inbox, waarbij iedere ontwikkeling enthousiast werd gedeeld. Voor het laatste Thiel-gerelateerde item van dat PR-bureau, dat ook verantwoordelijk is voor de nieuwsvoorziening rond Bryston, moeten we inmiddels terug naar CES 2016, toen het merk er een nieuwe subwoofer presenteerde. Ook de distributie kende de nodige uitdagingen: Thiel was al ruimschoots vóór het faillissement van importeur Audiac geen onderdeel meer van het merkenpakket daar. 

De website van Thiel Audio is bereikbaar, het nieuws is daar nog niet te vinden. Wel is de online shop gesloten.¬†Als we kijken naar de Benelux-markt, zien we enkel nog webshop Holland Link in Nederland en Alpha High-End in Belgi√ę als dealers van het merk. Beide zaken bevestigen dat er nog een kleine voorraad aan luidsprekers is. Bestaande klanten van het merk kunnen er in ieder geval voorlopig nog terecht voor service, maar het is onduidelijk wat er vanuit Thiel mogelijk is mocht het aankomen op bijvoorbeeld onderdelen of vervangende modellen.


EDITORS' CHOICE