NIEUWSDirac

Dirac Research kondigt nieuwe Dirac Live-software aan


Sinan Kökbugur | 07 december 2017 | Fotografie Fabrikant | Dirac

Dirac Research heeft aangekondigd dat de Dirac Live-software ingrijpend is vernieuwd. Deze room-correction software wordt door audio- en autobedrijven gebruikt om de nadelige effecten van kamerakoestiek te compenseren. De inregelprocedure is vereenvoudigd en de prestaties zijn verbeterd door een nieuw algoritme. Op CES 2018 zal de software voor het eerst worden getoond. In het eerste kwartaal van 2018 zal de software daadwerkelijk beschikbaar komen.

Dirac Live: room-correction software

Het Zweedse bedrijf Dirac Research is de maker van Dirac Live. Dit is software die is bedoeld om de nadelige effecten van kamerakoestiek te compenseren of in elk geval te verminderen. Onder andere Lexicon, Audiocontrol en NAD hebben recentelijk aangekondigd om de software van Dirac in hun AV-(voor)versterkers te zullen bouwen. Automerken Bentley, Volvo, BMW en Rolls Royce gebruiken de software om het geluid in hun auto’s te verbeteren. Nooit gehoord van Dirac? Lees dan Dirac: wat is het en wat maakt deze software zo goed?

Dirac Research heeft aangekondigd om in het eerste kwartaal van 2018 een nieuwe versie van de software uit te zullen brengen. De gebruikersinterface is gemoderniseerd en voorzien van een meer eenvoudige inregelprocedure. Voorts kan de gebruiker uit meer verschillende talen kiezen. Ook de prestaties zouden zijn verbeterd door implementatie van een nieuw algoritme. De bezoekers van CES 2018 kunnen straks als eerste kennis maken met de nieuwe software.

Volgens Niklas Thorin, Dirac’s algemeen directeur van de afdeling High Performance Audio van Dirac Research, is het logisch dat een ruimere keuze aan talen aan de software is toegevoegd. De software is immers in apparaten over de hele wereld te krijgen. In de voorgaande versie van Dirac werd de fase van iedere luidspreker apart ingemeten. De nieuwe software zal luidsprekers als paartje inmeten zodat de onderlinge afstemming beter zal zijn. De inregelprocedure is minder technisch gemaakt en de software helpt de gebruiker met het maken van de juiste keuzes. Wie niet technisch is, zou toch Dirac Live kunnen gebruiken, aldus Thorin.

Dirac zit niet stil want het bedrijf heeft alvast aangekondigd dat het Dirac Live platform in het derde kwartaal van 2018 wederom zal worden gewijzigd. Het bedrijf zegt toe om de software ongeveer jaarlijks te zullen gaan vernieuwen en/of uit te breiden. We zijn benieuwd.

EDITORS' CHOICE