NIEUWSNAD

NAD gaat Dirac Live room correction in versterkers bouwen

NAD heeft vandaag een samenwerkingsverband met het bedrijf Dirac Research aangekondigd. Toekomstige versterkers van NAD in de Master-productlijn en de Custom Install-productlijn zullen voorzien worden van Dirac Live room correction. De eerste versterkers met de nieuwe techniek zullen naar verwachting dit jaar nog op de markt komen.

Dirac Live room correction

Dirac Live’s room correction past zowel de frequentiekarakteristiek als het impulsgedrag van een bepaalde luidspreker in een bepaalde ruimte aan. Volgens Greg Stidsen, technisch directeur van Lenbrook (waar NAD onderdeel van is) is Dirac’s room correction de beste die op dit moment op de markt is te verkrijgen. “Ik gebruik Dirac Live al enige jaren via een extern apparaat, maar inbouw in een versterker zou het gebruik wel wat eenvoudiger en toegankelijker maken,” aldus Stidsen.

Niklas Thorin, Dirac’s General Manager of High Performance, voegt er aan toe dat “NAD uitstekende versterkers bouwt en een groot aantal innovaties op zijn naam heeft staan, maar dat de normale akoestiek van een kamer onnodig afbreuk kan doen aan de kwaliteit van een goede versterker. Met room correction van Dirac Live wordt dit probleem opgeheven en worden onregelmatigheden veroorzaakt door de kamerakoestiek geneutraliseerd,” aldus Thorin.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste versterkers van NAD voorzien van Dirac Live op de markt zullen komen.

NAD

NAD staat voor New Acoustic Dimension en is in 1972 opgericht. NAD is tegenwoordig onderdeel van Lenbrook International. NAD maakt stereoversterkers, surroundversterkers, cd-spelers, receivers en DA-converters. De versterker van het type 3020 is de meest verkochte versterker die ooit is geproduceerd. De ontwikkelafdeling van NAD zat vroeger in London en tegenwoordig in Canada.

Dirac

Dirac is gevestigd in Uppsala (Zweden) en legt zich volledig toe op room correction in de ruimste zin des woords. Ook autofabrikanten zoals Rolls Royce, Bentley en BMW maken gebruik van de techniek van Dirac.

MERK

EDITORS' CHOICE