AudioControl Maestro M5: AV-processor met Dirac Room Correction

Het Amerikaanse AudioControl heeft een nieuwe AV-processor genaamd Maestro M5 gelanceerd. De Maestro M5 ondersteunt zo ongeveer alle huidige surround formats waaronder Dolby Atmos en DTS:X. Onderscheidend is de ondersteuning van Dirac Live Room Correction zodat de voorversterker kan worden aangepast aan de kamerakoestiek. De levering start begin september.

AudioControl Maestro M5

De Maestro M5 van AudioControl is een 7.1.4-kanaals 4K UltraHD voorversterker/AV-processor. Dit is een hele mond vol, maar waar het op neer komt is dat de Maestro M5 vrijwel alle moderne surround formats ondersteunt zoals Dolby Atmos en DTS:X. Dat doen wel meer AV-processors, maar de Maestro heeft ook Dirac Live Room Correction aan boord. Dirac Live’s Room Correction past zowel de frequentiekarakteristiek als het impulsgedrag van een bepaalde luidspreker in een bepaalde ruimte aan. De geluidskwaliteit en filmbeleving worden met Dirac in een grote mate verbeterd, aldus AudioControl.

De Maestro M5 is ruim voorzien van ingangen en uitgangen. Alle kanalen hebben een XLR-uitgang. Voorts is de Maestro M5 voorzien van zeven HDMI-ingangen en twee HDM-uitgangen die ARC-compatible zijn. Ondersteuning van ultra HD 4K, upsampling en HDR is ook aanwezig.

Wie geen versterker heeft met XLR-ingangen, hoeft de Maestro M5 niet te laten staan. Alle kanalen hebben immers ook een cinch-uitgang. De gebruiker kan alle inputs een eigen naam geven. Via de usb-aansluiting kan de firmware eventueel worden bijgewerkt. Via de LAN-aansluiting of de RS232-aansluiting kan de Maestro M5 worden verbonden met andere apparaten in huis.

AudioControl levert ook vijfkanaals of zevenkanaals AV-eindversterkers zoals de Savoy G3 en de Pantages G3, maar vanzelfsprekend is de gebruiker vrij om een andere eindversterker aan de Maestro M5 te hangen.

AudioControl Maestro M5: prijs en leveringsinformatie

De Maestro M5 is in de VS leverbaar vanaf 1 september 2017 voor een prijs van 5.900 dollar. De garantietermijn is vijf jaar. Het is nog niet bekend wanneer de Maestro M5 in Europa verkrijgbaar zal zijn en voor welke prijs.

AudioControl

AudioControl is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht in 1977 en is gevestigd in Seattle. Het bedrijf bouwt AV-versterkers en AV-processors voor de huiskamer, maar bouwt ook versterkers voor plaatsing in auto’s. AudioControl is ook actief in de professionele markt.

Dirac

Dirac is gevestigd in Uppsala (Zweden) en legt zich volledig toe op room correction in de ruimste zin des woords. Ook autofabrikanten zoals Rolls Royce, Bentley en BMW maken gebruik van de techniek van Dirac. NAD kondigde onlangs ook samenwerking met Dirac aan zodat toekomstige producten van NAD voorzien zullen zijn van Dirac Room Correction.


EDITORS' CHOICE