NIEUWS

Böhmer Audio op XFI 2017

Rob Nijman | 20 september 2017 | Fotografie Redactie Hifi.nl

XFI 2017 is het toneel voor nieuwe luidsprekermerken Ilumnia en Alaŭdo, maar natuurlijk vooral een audioshow voor primeurs van bestaande merken. Zo ook van het Zweedse Böhmer Audio, dat in Veldhoven de Böhmer Wavelet voor zal stellen. 

"Tot wel vijftig procent van de klank wordt bepaald door de ruimte waarin de audio-apparatuur staat opgesteld," stelt Ronald Ovost, de Nederlandse vertegenwoordiger van het Zweedse audiomerk. "Vooral lage frequenties worden op storende wijze door de ruimte gereflecteerd – ‘bonken’ die de muziekproducent niet bedoeld heeft."

Op de XFI premium show 2017 stelt het merk de Böhmer Wavelet voor. Deze complete preamplifier is onder andere uitgerust met room-correction, wat inhoudt dat het apparaat de akoestische eigenschappen van de ruimte ‘meet’ en deze naar het datacentrum in Zweden stuurt. Böhmer Audio interpreteert de lokale omstandigheden en verstrekt vervolgens een aanbeveling voor een optimale setting van de Wavelet. Op deze manier zal de muziek evenwichtiger worden weergegeven. Je vindt Böhmer in ruimte 10.

Kijk voor meer informatie op de website van XFI 2017 of op bohmeraudio.nl.


EDITORS' CHOICE