NIEUWS

XFI Audioshow 2017 op 30 september en 1 oktober

Rob Nijman | 21 september 2017 | Fotografie Fabrikant

Het bezoeken van XFI 2017, de premium audioshow die 30 september en 1 oktober weer in de Koningshof in Veldhoven gehouden wordt, heeft volgens de organisatie slechts één groot gevaar: 'je wordt er heel erg hebberig van!'

Sinds 2010 presenteert XFI de allermooiste audio tijdens de XFI premium audioshow. De audioshow is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ijkpunt in het Nederlandse audiolandschap met meer dan 60 luisterruimtes en honderden merken. “Op XFI kun je je oriënteren op een mooie nieuwe hifi set of op onderdelen daarvan die binnen je budget liggen en je kunt je er vergapen aan de Porsches en Ferrari’s van de audio,” zegt Caspar Bunge, organisator van de show. “Van streaming tot vinyl, van solid state tot buizen, van personal audio tot kabels en al die andere tweaks die zoveel invloed hebben op de klank van je installatie.”

Even wat voorpret...

Het Nederlandse Grimm presenteerde in 2016 de LS1be, een state of the art geïntegreerd weergavesysteem: luidspreker, versterker en dac ineen en naadloos op elkaar aansluitend, waarmee 'muziek luisteren op hoog niveau uitermate simpel wordt gemaakt'. De LS1be ontving lovende reviews van de internationale audiopers, maar is met een prijskaartje van € 36.000,- niet voor iedereen weggelegd. Op XFI 2017 presenteert Grimm daarom een primeur: de LS1a, een instapmodel.

 

En wat te denken van onderstaande? "Uitmuntend geluid, dat is waarop Bowers & Wilkins zich al meer vijftig jaar richt." Het merk introduceert een nieuwe serie luidsprekers tijdens de XFI in hun luisterruimte 80... “We gaan high end betaalbaar maken” zegt marketing manager Bas van Oosten, “en dat is alles dat we er nu over willen delen." Je ervaart het op XFI!

Wederom is er deze editie een uitgebreid programma van sprekers, zoals die van high-end streaming service Qobuz, en workshops. En natuurlijk is er livemuziek, van bijvoorbeeld Eric Vloeimans & Quartet. Want goede muziek is uiteraard de enige echte referentie voor elk systeem. 

Trends in audio: Streaming en vinyl

Streaming audio is zonder twijfel de grootste trend in audio van dit moment. Bezoekers vanXFI ontvangen dan ook een maand lang streaming audio van high-end streamingservice Qobuz. Hetzelfde Qobuz geeft ook een lezing over de nieuwste ontwikkelingen in high-res streaming.Tegelijkertijd maakt de CD –onder een kleine groep- weer een come back en natuurlijk vindje een geweldige selectie vinyl en platenspelers op XFI. Vinyl is populair in Nederland. Hier in is Nederland overigens een bijzonder land, want vrijwel nergens wordt procentueel zoveel vinyl gekocht als in de Lage Landen.

Workshops

Iedere editie van XFI is er een uitgebreid programma van workshops, zoals die van het eerder genoemde Qobuz, maar denk ook aan een workshop over audio van Guru-designer Ingvar Öhman en een presentatie van Jaap Veenstra van Alpha Audio over hoe de diverse componenten in een audiosysteem optimaal te matchen. Kennis waarmee je de performance van je eigen systeem naar een hoger plan tilt.

Meer info over XFI vind je op www.X-FI-audioshow.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar via X-fi-audioshow.nl/tickets/.

XFI 2017
Zaterdag 30 september & zondag 1 oktober
10.00 - 17.00 uur, 
Koningshof in Veldhoven
(Locht 117, 5504 RM)


EDITORS' CHOICE