NIEUWSDevialet

Devialet 'Gold My Phantom'-upgradepromo

Rob Nijman | 19 september 2017 | Fotografie Fabrikant | Devialet

Hobbyalchemisten opgelet: Devialet laat weer van zich horen met een opvallende campagne. Het markante high-end merk uit Parijs biedt bezitters van de Phantom of Silver Phantom aan om deze tegen een gereduceerd tarief up te graden naar (lees: in te ruilen voor) een Gold Phantom, het vlaggenschip van de serie. 

"De Phantom is ontegensprekelijk de bijzonderste draadloze speaker beschikbaar – en misschien wel ook de krachtigste," schreef Jamie in zijn review afgelopen zomer. Een nieuwe Gold-versie brengt een betere klank en 4,5 kilowatt aan vermogen, waar hij vervolgens uitgebreid mee aan de slag ging. Eerder testte hij ook de Silver Phantom, terwijl collega Max de allereerste uitvoering met diezelfde Silver vergeleek

Standaard beleid

Het is geen geheim dat Devialet er minstens zoveel werk van maakt om bestaande producten te verbeteren als om nieuwe producten op de markt te brengen. Om niet te zeggen dat het vervolgens standaard beleid is geworden om klanten aan te bieden met die ontwikkelingen mee te gaan. Zo werden eigenaars van de 'reguliere' Expert-versterkers bij de lancering van de Devialet Expert Pro-modellen uitgenodigd om up te graden naar Pro, tegen een 'prikkie': voor 3000 in plaats van 8000 euro.

Het is eigenlijk net alsof je je iPhone 6S inlevert voor de nieuwe iPhone X, zodat je in ieder geval érgens onder die belachelijke nieuwsprijs gaat zitten. Nog altijd een stevige investering, maar er zijn niet veel hifi-merken die het zo aanpakken. Al kun je bij een dealer vaak wel een mooie deal bespreken als je je apparatuur of set wil upgraden.

Tegelijkertijd kun je je afvragen hoe blij je als kersverse eigenaar van een Silver Phantom, die je waarschijnlijk heel bewust uitgezocht hebt, met een dergelijk voorstel moet zijn. Want zeggen ze nou zelf dat je dure alles-in-één speaker niet goed genoeg meer is? Niet alles goud wat er blinkt...  

Hoe het werkt

Upgraden naar de opvallendste verschijning van het stel, de Gold Phantom, kan op drie manieren. Wie de stap wil zetten naar 4500 Watt aan vermogen in een goudgelakt jasje, kan zich tot 15 november 2017 melden bij de klantenservice op de website, via je eigen Devialet-account of gewoon bij de dealer. Een reguliere Phantom inruilen voor Gold kost 1390 euro, de alchemietruc van zilver naar goud kost 1090 euro. Want dat het apparaat nu goedkoop zou worden, hebben we niet gezegd.

Kijk voor meer informatie op de website van Devialet.

Devialet op XFI 2017

Het Franse merk zal de Gold Phantom overigens ook tonen op de aanstaande XFI show. Importeur Hennie Dolleman: “Het is dé complete alles-in-één-oplossing, met een loeihard geluid – het bloed spuit als het ware je oren uit. Pure sound. Maar ook, vóór alles, gemak, controle en autoriteit."

Je kunt er bovendien kennismaken met het de Expert Pro-modellen, uiteraard weer voorzien van het Speaker Active Matching of SAM-systeem van Devialet, de technologie die de versterker aanpast op de luidsprekers die je erop aansluit om het maximale uit de weergevers te halen.


EDITORS' CHOICE