NIEUWSOnkyo

Pioneer en Onkyo brengen firmware update uit ter ondersteuning van MQA

Sinan Kökbugur | 13 september 2017 | Fotografie Fabrikant | Onkyo

De Japanse merken Pioneer en Onkyo hebben nieuwe firmware uitgebracht voor hun recentste draagbare muziekspelers. De belofte om nieuwe firmware uit te brengen is al circa zes maanden oud, maar nu wordt de belofte dus ingelost. De nieuwe firmware zorgt niet alleen voor ondersteuning van MQA. Ook bediening en besturing van de muziekspelers is verbeterd en er zijn wat functies toegevoegd.

Pioneer XDP-30R en Onkyo DP-S1: nieuwe firmware, V1.10/17906AEO

Goed nieuws voor de gebruikers van MQA. De Japanse merken Pioneer en Onkyo hebben immers ondersteuning van MQA mogelijk gemaakt voor de Pioneer XDP-30R en de Onkyo DP-S1. Bestanden die MQA gecodeerd zijn, zijn doorgaans kleiner dan hi-res bestanden, terwijl de geluidskwaliteit met MQA zo ongeveer gelijk is aan de kwaliteit van de master-opname. MQA biedt dus voordeel voor draagbare apparaten die doorgaans wat minder geheugen hebben dan apparaten die thuis staan (of in de cloud).

MQA komt in steeds meer en steeds kleinere apparaten te zitten. Ook de leveranciers van content komen stap-voor-stap met MQA en/of hi-res bestanden of streams. Wie nog niet bekend is met MQA kan ons artikel over MQA lezen of de website van het bedrijf achter MQA bezoeken.

Pioneer XDP-30R en Onkyo DP-S1: belangrijkste wijzigingen

- Ondersteuning van het afspelen van MQA-gecodeerde bestanden

- Resume-functie (muziekspeler gaat verder waar hij was gebleven na uit en weer inschakelen)

- Verbeterde index-functie

- Toekenning extra functies aan fysieke knoppen

- Verbeterde verbinding met Mac OS 10.10

- Toevoeging van functie om micro-SD kaarten te formatteren

- Verbeterde stabiliteit en verwijdering van bugs


EDITORS' CHOICE