NIEUWSPioneer

Pioneer XDP-30R draagbare muziekspeler in spoor van Onkyo

Onze redactionele visit aan IFA 2016 leverde veel nieuws op rond de beursstands van Onkyo en Pioneer, de merken die twee jaar eerder een fusie aankondigden. Ook in het voorjaar van 2017 volgden de berichten van beiden elkaar snel op: daags na de het nieuws van de Onkyo Rubato DP-S1 is er ook van Pioneer een nieuwe muziekspeler voor on the go: de XDP-30R.

De Pioneer XDP-30R lijkt op (zeer) veel fronten op zijn broer van Onkyo. De specificaties van het handzame, uit aluminium vervaardigde muziekspelertje lezen dan ook als een soort kopie. Touchscreen, check. Dual Sabre DAC'S, check. Hi-res in DSD (5,6MHz), 192khz/32-bit en met MQA op korte termijn via Tidal beschikbaar? Check, check en check.

Aan de output-zijde zien we de 3.5mm ongebalanceerd én de 2.5mm gebalanceerde variant. De batterij moet het zo'n 15 uur volhouden, en het geheugen - standaard 16GB - is net als bij de Onkyo met MicroSD uit te breiden naar 416GB.

Het voornaamste verschil lijkt dan ook vooral de prijsstelling te zijn. De Onkyo komt in mei voor 400 Pond op de Engelse hifi-markt, de pioneer zal 350 gaan kosten. Marktbeschikbaarheid en verkoopprijzen voor de Benelux zijn nog niet bekend. 


EDITORS' CHOICE