NIEUWSVPI

Connaisseur-AV voegt VPI toe aan portfolio voor de Benelux

Het Deense bedrijf Connaisseur-AV is de importeur van een groot aantal audiomerken in de Benelux en andere Europese landen. Vanaf heden heeft het bedrijf het Amerikaanse merk VPI aan zijn portfolio voor de Benelux toegevoegd. VPI is een familiebedrijf dat draaitafels en gerelateerde accessoires maakt. VPI maakt naar eigen zeggen budgetdraaitafels maar ook de kritische vinylliefhebber met een wat vollere portemonnee kan terecht bij VPI.

VPI Industries: algemeen

Het Amerikaanse VPI Industries bouwt circa veertig jaar draaitafels in de VS, waarvan ongeveer dertig jaar in de plaats Cliffwood, New Jersey. VPI Industries werd opgericht door Sheila en Harry Weisfeld. Het is een high-end audiofabrikant, die gespecialiseerd is in platenspelers, draaitafelarmen en bijhorende accessoires. Na bijna 40 jaar is het bedrijf nog steeds een familiebedrijf dat tegenwoordig wordt gerund door de zoon van de oprichters genaamd Mathew Weisfeld.

Alle producten van VPI worden gefabriceerd in Cliffwood, New Jersey, in samenwerking met leveranciers uit heel Amerika. Iedereen die bij VPI werkt bezit een VPI-product, helpt om de producten van VPI te verkopen en maakt deel uit van de VPI-familie. De website van VPI en ook de producten van VPI dragen de niet te missen woorden “made in u.s.a.”.

De missie van VPI is het produceren van kwalitatieve platenspelers, armen en accessoires voor alle muziekliefhebbers. VPI’s doel is om de trots, de kwaliteit en het nalatenschap van de Weisfeld-familie door te geven via hun producten. Door een breed assortiment hoogwaardige producten aan te bieden, tracht VPI de generatiekloof te overbruggen en zo een jonger publiek in de high-end audiowereld van draaitafels te brengen.

VPI Industries: producten

VPI heeft onlangs het model Cliffwood uitgebracht waarover wij eerder hebben geschreven. De nieuwe Cliffwood, die in de VS 900 dollar kost, is de goedkoopste draaitafel van VPI en is dus bedoeld voor de onderkant van de draaitafelmarkt. Arm en element worden meegeleverd.

VPI heeft recent ook het model The Player aangekondigd die wat duurder is dan de Cliffwood. The Player heeft een ingebouwde hoofdtelefoonversterker en dat hebben niet veel draaitafels. Om de drempel te verlagen heeft The Player net als de Cliffwood een voorgemonteerde arm voorzien van element.

VPI heeft nog veel meer modellen draaitafels en wil ook de vinylliefhebber met een vollere beurs bedienen. De VPI Titan is het vlaggenschip en kost in de VS 48.000 dollar. De modellen Avenger Plus en Prime Signature zijn afgeleid van de Titan en zijn beter betaalbaar: 15.000 dollar respectievelijk 6.000 dollar.

VPI maakt nog meer modellen. Wie meer wil weten kan kijken op de website van VPI.

Connaisseur-AV

Connaisseur-AV is gevestigd in Denemarken en doet de distributie van een aantal audiomerken in de Benelux en andere Europese landen. Connaiseur-AV is onder andere de distributeur van het Duitse Acoustical Systems, het Koreaanse Aurender, het Estlandse Estelon, het Japanse Furutech, het Italiaanse Gold Note, de Franse merken Métronome en Kalista, het Deense Vitus Audio en dus sinds kort ook van het Amerikaanse VPI. Wie een meer uitgebreide beschrijving van het portfolio van Connaisseur-AV wil lezen kan terecht op de website van Connaiseur-AV.

MERK

EDITORS' CHOICE