NIEUWSVPI

VPI lanceert budgetdraaitafel genaamd Cliffwood

Het Amerikaanse VPI bouwt circa veertig jaar draaitafels in de VS, waarvan circa dertig jaar in de plaats Cliffwood, New Jersey. VPI bouwt alles in eigen huis en kondigt vol trots een budgetdraaitafel aan die ook in de VS wordt gebouwd. VPI zet zich hiermee af tegen de bedrijven die productie en assemblage soms (deels) verplaatsen naar een land met lagere productiekosten. De nieuwe draaitafel draagt de naam van de vestigingsplaats van VPI: welkom Cliffwood.

VPI Cliffwood

VPI bouwt uitsluitend draaitafels en draaitafel gerelateerde accessoires. De nieuwe Cliffwood is de goedkoopste draaitafel van VPI en is dus bedoeld voor de onderkant van de draaitafelmarkt.

De Cliffwood heeft een aluminium plateau met snaaraandrijving. De AC-motor draait met 600 toeren per minuut. Het plateau kan op 33 of 45 toeren draaien. Het chassis is van mdf dat is overtrokken met een folie voorzien van een motief dat “Black Truffle” wordt genoemd. Het element wordt samen met het eveneens Amerikaanse Grado gebouwd. De arm van de Cliffwood heeft een lengte van negen inch. Upgrade naar een arm van het type JMW 9 is desgewenst mogelijk.

De Cliffwood is binnenkort in de VS te koop voor 900 dollars en zal pas later in andere landen te koop komen. Prijzen en leveringsdata buiten de VS zijn nog niet bekend.

Specificaties VPI Cliffwood

Dikte mdf-chassis: 1,25 inch

Lengte arm: 240,7 millimeter

Plateau: aluminium, diameter 30 centimeter

Element: VPI/Grado Green

Frequentiebereik: 10 Hz - 50 kHz

Kanaalscheiding: 30 dB

Output bij 1 kHz: 5 millivolt

Gewicht: 5,9 kilogram

MERK

EDITORS' CHOICE