NIEUWSVPI

Twee nieuwe draaitafels van VPI

Jasper Mijwaard | 05 januari 2017 | Fotografie Fabrikant | VPI

VPI begint 2017 met de lancering van twee nieuwe draaitafels: de Prime Signature en de Avenger Plus. Beiden met een herkenbaar, industrieel uiterlijk en (op papier) indrukwekkende specificaties.

VPI Avenger Plus

We trappen maar af met de duurste van de twee: VPI lijkt met de Avenger Plus een betaalbaardere versie van de Titan ($48.000) neer te willen zetten. De draaitafel is voorzien van dezelfde rim drive technologie en kost ‘slechts’ $15.000 – ongeveer een derde van zijn high-end broer. Hij is uitgerust met een JMW 12-3DR arm met Nordost Reference bekabeling, daarnaast kun je zelf nog twee toonarmen toevoegen. Het chassis van de Avenger Plus bestaat uit twee lager acryl met een laag aluminium ertussen. Wanneer hij verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.

VPI Prime Signature

Met een prijs van zo’n $6.000 is de Prime Signature nog wat betaalbaarder dan het hiervoor besproken model. Met deze speler wil VPI terug naar de basis, en die basis is glitterig. De Prime is namelijk voorzien van een een plinth die bestaat uit glossy MDF en aluminium, terwijl ook de JMW 3D10 arm is voorzien van een gloss finish. Verder is er veel gebruik gemaakt van roestvrij staal, bij de behuizing van de motor bijvoorbeeld.

De verschillen tussen de Prime Signature en de normale Prime zitten ‘m in de demping van de motor en toonarm,  een nieuwe lagering en de eerdergenoemde aluminium basis in de plint. De nieuwste versie moet nog begin dit jaar leverbaar zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE