Bowers & Wilkins Architect Frame: het beste van twee werelden

Sinds de jaren tachtig is het er voor de audio/video minnende consument niet bepaald gemakkelijker op geworden. In eerste instantie doordat de relatief kleine beeldbuis TV’s met hun behoorlijk goede geluidsweergave, ineens plaats moesten maken voor veel grotere platte schermen met helaas ook een veel slechtere geluidskwaliteit.

De audioset volgde daarentegen precies een omgekeerde koers. Van losse componenten met een uitstekende weergave, naar een compacte totaalintegratie met op zijn best een flink beperkende geluidskwaliteit. Vergeet in deze context vooral ook niet de recente groep van ‘speciaal voor een beter TV geluid’ aangeboden soundbars. Want ook die slagen er vaak niet voldoende in om qua geluidsweergave gelijke tred met de alsmaar groeiende schermdiameters en de bijbehorende zeer hoge beeldkwaliteit te houden. Maar wat moet je dan als je bij dat mooie beeld graag ook over een werkelijk gelijkwaardige geluidskwaliteit wilt kunnen beschikken, maar daarbij niet meteen je prettige woonomgeving wilt opofferen? 

Zoals de meesten onder u waarschijnlijk wel zullen weten, ben ik naast mijn werkzaamheden voor Home Emotion, ook audiorecensent voor het blad Music Emotion en de website Hifi.nl. Mede daardoor kom ik zeer regelmatig met een keur aan de mooiste vaak conventionele audioproducten in aanraking. Door al dit beoordelen en vergelijken ben ik ook enorm kritisch voor de feitelijk geboden kwaliteit geworden en dat roept bij mij regelmatig een hele reeks aan vragen op. De grootste is misschien wel dat ik inmiddels al jaren behoorlijk verbaasd ben dat zo’n grote groep mensen wel thuis naar een vaak schitterend beeld kijkt, maar het nauwelijks meer schijnt te storen dat de bijbehorende geluidsweergave ondermaats is.

Dit is Architect Frame

Toch kan ik u verzekeren dat het wel degelijk een enorme aanwinst is wanneer beeld en geluid wel volledig met elkaar in balans worden gebracht! Zelfs ik werd bij de nu volgende productkennismaking meer dan aangenaam verrast hoe veel meer beleving, emotie en kippenvel je ten deel kan vallen als zoiets werkelijk het geval is. 

Voor de oorsprong van dit aan het geniale grenzende idee moeten we eerst terug naar de inbouw scène. Een in Nederland ondergeschoven kindje wat door onze stenen huizen eigenlijk alleen maar bij nieuwbouw met goed fatsoen kan worden toegepast. Logisch ook want wie in een bestaand huis woont kan inbouwproducten zoals beeldscherm(en) en luidsprekers netjes in de muren wegwerken bijna wel vergeten. Ja als u uw huis compleet wilt gaan verbouwen of kostbare woonruimte wilt opofferen om voorzetwanden te plaatsen dan is natuurlijk veel mogelijk. Maar uiteindelijk gaat het dan wel om erg rigoureuze maatregelen die voor de meeste mensen niet van toepassing zijn. 

Een derde actuele keuze is om het prachtige grote scherm door een soundbar te laten ondersteunen. Op zich gaat dit al een stuk beter dan het povere standaard flatscreen geluid, maar biedt uiteindelijk toch ook nog steeds niet de auditieve geloofwaardigheid en schaalgrootte die feitelijk bij zo’n beeld hoort. Maar gelukkig is er nu sinds kort een werkelijk prachtige als razend intelligente oplossing beschikbaar in de vorm van het gloednieuwe Architect Frame van Bowers & Wilkins. Een speciaal in samenwerking met de Nederlandse akoestiekfirma Mutrox ontwikkeld modulair opgebouwd MDF frame, wat de solide basis vormt voor deze lang gehoopte werkelijk praktijkgerichte oplossing. 

Want niet alleen kan het frame met zijn slechts 17 cm diepte naar keuze zowel tegen de wand, in de wand verzonken als in maatwerk meubilair worden gemonteerd. Maar biedt het door zijn drie verschillende uitvoeringen, ook ruimte voor 55 inch, 65 inch en zelfs 77 inch TV’s. Door de aanvullende keuze uit vijf fraaie zeer goed bij de huidige interieurtrends passende kleuren kan bij werkelijk ieder interieur een maximaal contrasterende of juist harmoniërende keuze worden gemaakt. Tijdens een laatste keuzeronde hoeft tenslotte alleen nog maar worden bepaald of u voor de stereo uitvoering of surroundversie met of zonder subwoofer wilt gaan. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om te upgraden. U kiest bijvoorbeeld voor de stereo uitvoering en kunt dus later upgraden naar surround. Dit alles allemaal naadloos ingebouwd in hetzelfde uiterst rigide frame (80 kg) en daarmee een prachtige interieurvriendelijke of eigenlijk zelfs interieur completerende totaaloplossing biedend voor zowel de veeleisende muziek- als filmliefhebber.

MERK

EDITORS' CHOICE