NIEUWS

Streamingdienst Pono van Neil Young verder als Xstream

Neil Young heeft een 'doorstart' van zijn streamingplannen aangekondigd. Enkele jaren na de lancering van Pono en de bijbehorende PonoPlayer (foto) is die muziekdienst in de zomer van 2016 offline gegaan, maar er is nu een nieuw platform: Xstream. 

Neil Young legt zijn plannen uit op de website van Pono, een pagina die alleen toegankelijk is voor leden. "Ik werk er nog steeds aan om je de beste muziek te brengen, tegen een redelijke prijs - dezelfde boodschap die we vijf jaar geleden al hadden," aldus Young

Xstream volgt in de voetsporen van Pono en wordt omschreven als een moderne streaming muziekdienst die het hi-res aanbod aan standaard abonnementen koppelt, omdat het volgens de Canadese zanger niet de bedoeling is dat hoge(re) kwaliteit met een premium prijskaartje komt. 

Het is afwachten of Xstream als laatkomer in het landschap van muziekdiensten een betere kans maakt dan zijn voorganger. Het is op dit moment in ieder geval nog niet bekend wanneer het nieuwe platform daadwerkelijk zal lanceren. Bovendien is er wat te doen rond de naamgeving van Xstream: die is gebaseerd op de fictieve muziekdienst met dezelfde naam uit de serie Empire van de Amerikaanse zender Fox, wat mogelijk nog gevolgen zal hebben.


EDITORS' CHOICE