NIEUWS

PonoPlayer Neil Young giga succes op Kickstarter

Redactie HiFi.nl | 18 april 2014

Neil Young is behalve muzikant, nu ook succesvol hi-fi producent. De PonoPlayer, een muzikale gadget ontwikkeld door Neil Young himself, haalde op website Kickstarter maar liefst 6,2 miljoen dollar op. 

Neil Young ontwikkelde de PonoPlayer via zijn bedrijf PonoMusic en introduceerde deze vorige maand via crowdfundingsite Kickstarter. De draadloze media speler in de vorm van een piramide, haalde een van de grootste bedragen ooit op. Volgens de makers heeft de PonoPlayer een ‘studio kwaliteit’ geluid. De reden dat het product zo’n giga bedrag ophaalde komt onder andere door de ‘Artist Signature’ serie: 31 variaties van de PonoPlayer zijn gesigneerd door artiesten, van Elton John, leden van Metallica en The Eagles tot –uiteraard- Neil Young.

Daarnaast bood Pono tickets aan voor een ‘VIP dinner and listening party’, voor 5000 dollar per stuk. Met deze events alleen werd 480,000 dollar opgehaald. Nu het geld binnen is, kan de PonoPlayer ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. De specificaties zijn nu nog onduidelijk. Het prototype zal verder uitgewerkt worden, maar de makers hebben wel al aangegeven dat ze zover streven naar ‘gelimiteerde output impedantie’ tot het punt dat luisteraars nauwelijks foutjes horen.

 

Klinkt allemaal mooi, maar we moeten nog even wachten totdat we dit product in handen kunnen hebben. Volgens de laatste informatie komt de PonoPlayer in oktober 2014 daadwerkelijk op de markt.


EDITORS' CHOICE