Acoustic Energy AE1 terug als actieve speaker

Acoustic Energy is een bekende als het gaat om de kwalitatief betere monitorluidsprekers. Jaren geleden introduceerde het merk een inmiddels klassieke lijn, de AE1 Classic. Uit dat model evolueerde een nieuwe serie: de Reference 1, 2 en 3. Van die Reference 1 of nieuwe generatie AE1, uitvoerig door ons getest, is nu ook een actieve versie op de markt gebracht, om de modellen helemaal naar het nu te halen.

Het merk viert dit jaar de dertigste verjaardag, wat -net als bij de Duitse collega's van AVM- reden is voor een feestje. In Engeland werd dat gevierd met de komst van de gloednieuwe Acoustic Energy AE1 Active, die staat voor actieve luidspreker-technologie in een verbeterde klankkast met -uiteraard- ook aandacht voor wat tweaks in het binnenwerk.

Elektronisch leunen de actieve AE1's op een analoog ontwerp, want het merk vond in Klasse-D niet wat het zocht. Twee 50Watt A/B-versterkers per speaker zorgen voor de broodnodige aansturing, terwijl de nieuwe units voorzien zijn van Wide Dispersion Techology van EA, voor integratie met de mid/bass-driver. De kasten zijn opnieuw ontworpen met zware vezelplaat met inwendige dempingspanelen.

Technische specs

 2×50Watt lineair Klasse-A/B versterking per speaker
 AE aluminium dome tweeter 
 Wide Dispersion Technology (WDT) voor akoestische integratie
 inputs: RCA and balanced XLR input connections
●¬†Frequentiebereik:¬†40Hz-25kHz +/-6dB
● Afmetingen:¬†
300 x 185 x 250mm (HxBxD)

De AE1 Actives hebben de Benelux nog niet bereikt, maar gaan bij onze Engelse buren alvast voor duizend pond in pianowit of -zwart over de toonbank, of voor £1.200 als je de fraaie kersen versie wil. Kijk voor meer informatie op de website van Acoustic Energy.

MERK

EDITORS' CHOICE