MERK
Over Acoustic Energy

Acoustic Energy werd oorspronkelijk opgericht in West-Londen op 4 april 1987. Oorspronkelijk bekend als "Eldonfield Limited", de naam werd gewijzigd op 25 juni 1987 en werd "Acoustic Energy" officieel geboren. Het allereerste product dat werd ontworpen en geproduceerd, was de legendarische en wereldberoemde luidspreker, de AE1. Deze luidspreker zette nieuwe toon in de industrienormen op het gebied van audioprestaties vanuit een compacte behuizing die tot op de dag van vandaag de basis vormt van het productethos van het bedrijf.

De groei van Acoustic Energy

Dankzij de groei in hifi tijdens de late jaren 80 en 90 ontving Acoustic Energy in 1994 investeringen van een overzeese OEM-productiepartner. Hun financiële en productiekracht ondersteunde AEs vermogen om zijn wereldwijde bereik uit te breiden met gespecialiseerde luidsprekers op instapniveau en ‘wereldprimeur’ audio elektronicaproducten, waaronder Bluetooth ™ -luidsprekers en Wi-Fi internetradios. Om deze groei mogelijk te maken, verhuisde AE van Londen naar een groter pand in de historische stad Cirencester in Cotswold, waar ze tot op de dag van vandaag verblijven.

De toekomst van Acoustic Energy

In het voorjaar van 2017 maakte Acoustic Energy van de gelegenheid gebruik om weer volledig Brits eigendom te worden en handelt onder de naam "Acoustic Energy Loudspeakers Limited". Als muziekliefhebbers zijn de vier directeuren, Mat Spandl, Neil Truckell, James Luce en Martin Harding al meer dan 20 jaar bij het bedrijf betrokken en combineren ze gezamenlijk meer dan 100 jaar ervaring en kennis in de audio-industrie. Sinds Acoustic Energy meer dan 30 jaar geleden werd geboren, heeft het bedrijf honderden prijzen en onderscheidingen gewonnen van de wereldwijde hifi-pers.

FOTO'S