NIEUWSAVM

AVM introduceert 30-serie versterkers

Het Duitse AVM brengt bij gelegenheid van de dertigste verjaardag per direct een nieuwe lijn versterkers op de markt: de 30-serie. De modellen laten 'met een knipoog naar het verleden en een prijsstelling uit die tijd legendarische AVM-producten van weleer herleven'.

Zo worden met de introductie van de 30-serie bekende klassiekers van Audio Video Manufaktur, zoals de M1 mono-eindversterker en de V2 voorversterker, weer nieuw leven ingeblazen. Bekend van weleer, maar nu in een nieuw jasje gestoken en voorzien van technologieën die uit de Evolution/Ovation afkomstig zijn, waar we bijvoorbeeld de Evolution C9 van aan de tand voelden.

AVM V30 voorversterker

De V van voorsterker in de nieuwe V30 kun je ook lezen als de V van veelzijdigheid, zo stelt importeur Look en Listen. Veelzijdigheid is namelijk troef bij deze muzikale voorversterker, voorzien van een groot scala aan analoge ingangen (5 x lijn, 1 x XLR), inclusief een hoogwaardige phonotrap (MM/MC), en tevens voorzien van digitale in-en uitgangen. De aanwezige DAC is geschikt voor de omzetting van hi-res (24/192) signalen, en streaming in cd-kwaliteit behoort dankzij Bluetooth (4.0) eveneens tot de mogelijkheden.

Aan de voorzijde is voorzien in een hoogwaardige aansluiting voor een hoofdtelefoon. Elektronica voor de verschillende secties zijn van elkaar gescheiden om onderlinge beïnvloeding tot een minimum te beperken. Het geheel is verpakt in een geborsteld aluminium frontpaneel en gelakte behuizing van dik staalplaat, waarin het OLED-display huist. De AVM V30 is vanaf heden leverbaar in zwart of zilver, de verkoopprijs bedraagt 1490 euro.

AVM M30 Mono-eindversterker

Net als de illustere voorgangers is de M30 een mono-eindversterker, die past in een traditie die met de M1 in 1986 werd ingezet. De derde generatie (M3) van deze eindversterker werd tot 2011 gebouwd. Net als haar voorgangers is de M30 ook een krachtige versterker (225W/4Ohm) met een Klasse A/AB eindversterkertrap, waarin MOS FET’s hun muzikale kwaliteiten bewijzen. De voeding (500VA ringkerntrafo; 40.000 µF afvlakking) moet borg staan voor een stabiele aansturing van ook als lastig bekendstaande luidsprekerontwerpen. Voor het front-end van de versterker wordt een aparte voeding ingezet. Tal van functies van de M30 zijn geautomatiseerd, en er zijn uitgebreide instellingen beschikbaar voor de manier waarop de eindversterkers worden in- en uitgeschakeld. Er is voorzien in ingangen voor zowel hoogwaardige cinch- als XLR-bekabeling.

Ook bi-wiring behoort tot de mogelijkheden door de aanwezigheid van twee paar hoogwaardige luidsprekeraansluitingen. Dit alles be- en afgeschermd door een stabiele behuizing van aluminium en plaatstaal. Ook hier zijn geen schroeven zichtbaar die afbreuk doen aan het fraaie en strakke uiterlijk van de eindtrappen. De versterker is leverbaar in het zwart en zilver. De AVM M30 is vanaf heden leverbaar en de verkoopprijs per paar bedraagt 2990 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE