NIEUWS

High End München: sfeerverslag dag 2

Jamie Biesemans | 16 mei 2015

Na de drukte van de eerste dag op de High End München-beurs zou je verwachten dat het daarna rustiger zou zijn. Maar dat is niet zo, omdat veel bezoekers meerdere dagen blijven rondhangen. Je neemt best je tijd om wat te proeven van de vele luistersessies met nieuwe hifi-spullen die fabrikanten organiseren – en daarvoor moet je de nodige tijd nemen. Ook dat is precies wat de HiFi.nl-redactie deed.

Onderweg kom je soms gekke dingen tegen. Een luxeuze auto uitgerust met meer speakers dan je vingers én tenen hebt, zeg maar. Of deze reusachtige versie van de Model One BT bij Tivoli Audio. Iets meer dan twee meter hoog schatten wij, en een mooie manier om de aandacht te trekken.

We hebben een boontje voor de Britten van Naim. Al jaren voeren ze muzikaliteit hoog in het vaandel, gedragen door innovaties op technisch vlak. Als je een kans hebt om hun 250.000-euro kostende Statement-versterker te horen, moet je het zeker doen. In München komt het merk met een behoorlijk interessante ontwikkeling: ze brengen hun Discrete Regulator-technologie en de transistoren uit de Statement naar hun bestaande NAP-lijn. Upgrades zijn mogelijk. Ondertussen bleven wij wel hangen bij de Muso, een half jaar na zijn introductie nog altijd een van de knapste premium alles-in-één-systemen dat je kan kopen.

Marantz-goeroe Ken Ishawata is een gezicht dat je gegarandeerd ziet op HiFi München. Op de Denon- en Marantz-stand was het echter de nieuwe HEOS-lijn die in de kijker stond. Denon blijft hun knap multiroomsysteem verder uitbreiden. Binnenkort kan je een soundbar en meer verwachten, maar in München stond de draagbare HEOS 1 en zijn Go Pack 1-uitbreiding met Bluetooth op een verhoog. Het is een compacte speaker, zonder vrees voor de buitenlucht.

Home cinema is een ander stokpaardje van Denon, aan alle prijspunten. Tussen alle peperdure topapparaten op High End München – what’s in a name? – was het ook leuk om eens een introductie voor het bredere publiek te zien. De nieuwe AVR-X520BT bijvoorbeeld, een instap-receiver met toch behoorlijk wat mogelijkheden, zoals Bluetooth, 4K-compatibiliteit en ondersteuning voor lossless streaming.


EDITORS' CHOICE