ARTIKELOnkyo

Uiteenzetting: Onkyo TX-NR3030 A/V Receiver

SAMENVATTING

De Onkyo TX-NR3030 kan nog veel meer, maar dit zijn de functies die laten zien dat een grote A/V receiver nog steeds een plaats verdient in een moderne home-entertainment set. De combinatie van eindeloos veel aansluitmogelijkheden en allerlei handige functies in één behuizing, die je ook nog eens uit het zicht kunt plaatsen, levert een begeerlijk apparaat op waar je ontzettend veel plezier aan zal beleven. Of je nu film kijkt of naar muziek luistert.

Zelfs de meest betaalbare A/V receivers zitten niet alleen vol functies, ze dragen ook nog eens bij aan extra beleving en bedieningsgemak. HiFI.nl biedt een uiteenzetting van de Onkyo TX-NR3030 A/V Receiver, om een aantal van deze belangrijkste functies toe te lichten.

Een A/V receiver is een Zwitsers zakmes als het op functies aankomt. Consumenten vinden het aantrekkelijk als iets ‘veel kan’, want: ‘je weet maar nooit’. HiFi.nl legt puntsgewijs uit wat dit audiofiele ‘zakmes’ voor functies aan boord heeft en waarom het handig of noodzakelijk is dat die erop zitten. Om te benadrukken dat een A/V Receiver het kloppende hart kan zijn van zowel een stereo- als een meerkanaals geluidsinstallatie, splitsen we de features naar hun voornaamste functie: muziek luisteren of film kijken.

Plaatsing en Bediening
De TX-NR3030 is géén klein apparaat. Dat kan ook niet. Denk alleen aan de ruimte die de 11 eindversterkers innemen en de drie transformatoren die nodig zijn om dat allemaal van stroom te voorzien. Want de TX-NR3030 is een 11.2 surroundreceiver. Dit betekent dat je er (naast twee hoofdluidsprekers) nog 9 surroundluidsprekers en twee subwoofers op aan kunt sluiten. En hoewel het Onkyo opnieuw gelukt is om de behuizing een prachtig strak design te geven, zou het voor veel mensen toch geweldig zijn als de hele receiver in een afgesloten kast zou kunnen, waarvan je de deur niet open hoeft te doen om hem te bedienen.

Lees meer op pagina 2 (rechtsboven)

 Onkyo Remote App
Met de Onkyo Remote App 2 is het mogelijk om je Onkyo A/V receiver op afstand te bedienen, ook als hij in een dichte kast of zelfs een andere ruimte staat. Door de receiver draadloos (of bedraad) op te nemen in je thuisnetwerk, kun je via de gratis app alle belangrijke functies bedienen. Gewoon vanaf je iOS of Android smartphone of tablet. Of het nu gaat om systeeminstellingen, het streamen van muziek vanaf een computer of netwerk harde schijf (NAS - Network Attached Storage), het regelen van de weergave in meerdere zones in huis of het bekijken van je favoriete film, je hebt er geen infrarood-afstandsbediening meer voor nodig.

 

 

]]]]>
MERK

EDITORS' CHOICE