ARTIKELOnkyo

Bijzondere Features Bij Filmweergave

Laten we beginnen met de filmweergave. Het is tenslotte een A/V receiver die gemaakt is om op een hoogwaardige manier film te beleven.Dolby Atmos
Surround heeft zich sinds het begin vooral in het horizontale vlak ontwikkeld, waardoor je vooral steeds meer geluid om je heen hoorde. Dolby Atmos voegt hier nu die felbegeerde derde dimensie aan toe: hoogte. Films die van Dolby Atmos-geluid zijn voorzien, laten ook geluid van boven horen, wat de ervaring een stuk spannender maakt. Je hebt er wel een geschikte receiver voor nodig (zoals deze Onkyo) en twee of vier extra luidsprekers. 

Qdeo (1080p en 4K Upscaling)
De Onkyo TX-NR3030 heeft een Marvell Qdeo processor aan boord waarmee beeldmateriaal van lagere kwaliteit (tot aan 1080i) altijd op 4K resolutie kan worden weergegeven. Beeld in 4K heeft een dubbel zo hoge resolutie als Full HD en dat betekent dat je DVD’s en Blu-ray’s scherper worden weergegeven.

THX
Dit internationaal erkende kwaliteitskenmerk voor het allerbeste geluid bij films is in 1983 bedacht door George Lucas, de schrijver en regisseur van Star Wars. Hij wilde zijn ruimte-epos van geluid in studiokwaliteit voorzien, maar hij vond de geluidskwaliteit in veel bioscopen zwaar onder de maat. Daarom ontwikkelde hij een standaard waaraan de bioscopen moesten voldoen. Deze standaard geldt tot op de dag van vandaag en je mag als fabrikant van A/V-apparatuur het THX logo alleen gebruiken als je er daadwerkelijk een licentie voor hebt. Het verkrijgen van zo’n licentie kost geld en je moet er voor aantonen dat je apparatuur voldoet aan de eisen van THX. 

Akoestische Ruimtecorrectie 
De Onkyo TX-NR3030 beschikt ook over het AccuEQ Calibration systeem. Door met een speciale (meegeleverde) microfoon een serie geautomatiseerde metingen uit te voeren, zorg je er niet alleen voor dat de timing van de verschillende surroundkanalen precies klopt, maar ook dat het geluid zodanig gefilterd wordt dat frequenties die voor problemen in je ruimte zorgen worden gecorrigeerd. Zo heb je op de plaats waar je zit altijd een optimale beleving van je surroundweergave. 

HDCP2.2 
Dit is een beveiligingsstandaard die ervoor zorgt dat je geen illegaal gekopieerde content in de nieuwe, superhoge 4K resolutie kunt afspelen. Waarom zit dit er op? Het zou te makkelijk zijn om te zeggen: “Omdat de auteursrechten-organisaties dit hebben afgedwongen”, want er zijn beslist ook voordelen. In elk geval om de kwaliteit van je ervaring te garanderen. Officiële content heeft de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit. Bovendien zorgen de auteursrechten-organisaties ervoor dat de entertainment-industrie geld verdient aan de content die ze maken. Als dat niet meer gebeurt, droogt de bron snel op.

MERK

EDITORS' CHOICE