Hifi Solutions

Gastauteur | 17 augustus 2011 | Dynaudio

Omdat we onlangs online gegaan zijn met de mooie Special Page van Hifi Solutions, willen we deze Amsterdamse speciaalzaak en haar enthousiaste personeel graag in een zesdelige serie aan onze lezers voorstellen. Vandaag publiceren we het eerste deel, waarin schrijver Kees Smallegange spreekt met de eigenaar en bedrijfsleider van Hifi Solutions, Rick Oldersom, om voor deze eerste editie de nieuwe serie van Dynaudio onder het licht te houden. Specifieker, de Dynaudio Focus 160. En laat dat nou precies de speaker zijn waarvan we eerder deze week een recensie plaatsten.

Samen opgeteld zijn wij inmiddels zo`n zeventig jaar met muziek bezig. Rick Oldersom als hifi adviseur en Kees Smallegange als schrijver over muziek. Geregeld houden we gezamenlijke luistersessies met een actueel geluidssysteem en wat opvallende nieuwe opnamen. Waarbij we tevens de laatste nieuwtjes doornemen op beide vlakken, hifi en muziek. Want, waar zou het een zijn zonder het ander?

(foto: Rick Oldersom)

De Deense firma Dynaudio heeft de combinatie muziek en hifi van meet af aan hoog in het vaandel staan. Het bedrijf neemt al zo`n vijfendertig jaar de ware muzikale realiteit als uitgangspunt en elk nieuw product wordt uit-en-te-na aan die werkelijkheid getoetst. Veel hoogwaardige luidsprekerfabrikanten zijn in de loop der tijd geneigd om producten met een `commercieel` geluid op de markt te brengen. Speakers die lekker vol klinken of juist uitdrukkelijk fel. Zo niet bij Dynaudio. Hun producten klinken immer volledig in balans. Onopvallend bijna, op het eerste gehoor. Maar dat is slechts schijn.

(foto: Rick Oldersom)

We richten ons hier op de Focus 160, de monitor luidspreker uit de geheel vernieuwde Focus serie. Dynaudio specialiseert zich al jaren op dit monitorformaat wat befaamde klassiekers als The Special One of Contour 1.3 heeft opgeleverd. Hoewel dat aan het strakke, zeer gedistingeerde uiterlijk nauwelijks te oordelen is, alles is nieuw aan deze speakers. Dat kan ondermeer omdat Dynaudio geheel in eigen huis produceert, zowel de met echt houtfineer afgewerkte speakerkasten als de luidsprekerunits. 

(foto: Rick Oldersom)

MERK

EDITORS' CHOICE