NIEUWSDynaudio

CES 2014 – Dynaudio Confidence Platinum

Redactie HiFi.nl | 13 januari 2014 | Dynaudio

Ook voor Dynaudio is CES een uitstekend podium voor de introductie van een nieuw of in dit geval geüpdatet model. Zagen we in München de vernieuwde Dynaudio Excite-serie, in Las Vegas was de spotlight voor de Confidence Platinum.

Met de nieuwe Platinum-versie is de huidige Confidence-serie bijgewerkt met een uiterlijk dat doet denken aan het laatste vlaggenschip van het merk, de Evidence Platinum.

De techniek en weergavekwaliteit van de serie zijn ongewijzigd ten opzichte van de Signature-modellen geïntroduceerd in 2011; de update heeft dus enkel betrekking op de fraaie esthetiek. De aluminium onderdelen van de luidsprekers zijn afgewerkt in satijn zwart, het front heeft een extra glasgestraalde laag en de donkere finishing geeft de modellen een veel stoerder imago. De serie bestaat uit bovenstaande C4, onderstaande C2, de C1 monitoren en de CC centerspeaker.

Afwerkingen in de 2014 line-up zijn de volgende:

  • Mocca (Bird’s Eye Maple real wood veneer stained in dark brown, finished with clear piano lacquer);
  • Bordeaux (Bird’s Eye Maple real wood veneer stained in dark red, finished with clear piano lacquer);
  • Rosewood (Rosewood veneer stained in a glowing dark red, finished with clear piano lacquer);
  • Piano Black (Deep black piano lacquer).

De Confidence serie
Zoals gezegd is de vernieuwde line-up voorzien van de techniek van de Confidence II-modellen uit 2011. De Esotar2 tweeter werd destijds verbeterd via de nieuwste Precision Coating om nog fijnere  meer gedetailleerde hoge frequentie prestaties te bereiken, terwijl de crossover en de interne bekabeling verbeterde onderdelen en materialen toegewezen kregen – voor het eerst gebruikt in de Dynaudio Sapphire- en Consequence Ultimate Edition-modellen.

De vloerstaande Confidence C2 en C4 Platinum zijn voorzien van DDC – Dynaudio Directivity Controle. Een techniek die door de ingenieurs van Dynaudio ontwikkeld werd, omdat 'ze begrepen dat luidsprekers slechts zo goed als de ruimte waarin ze spelen'. DDC is bedoeld om de invloed van de akoestiek van de kamer te verminderen; een fijn afgestemde balans van geavanceerd cross-over design, exacte frequentie en fase tuning en nauwkeurige positionering om audioreflecties van vloer en plafond te verminderen.

Elk Confidence-model is bovendien voorzien van Dynaudio's beste tweeter: de befaamde Esotar². De Confidence-woofers zijn voorzien van lichte, 'thermisch stabiele' aluminium spoelen gewikkeld op speciale Kapton mallen, een stijve, hittebestendige kunststof die zeer licht blijft. De drive-units zijn gemonteerd op een audio-optimaliserende baffle, een vorm die ontworpen is om ongewenste vroege reflecties op de hoeken verminderen.

De crossover in de Confidence Platinum is voorzien van de nieuwste keramische weerstanden, luchtspoelen en hoogwaardige condensatoren voor 'authentieke reproductie van muzikale gegevens'.

MERK

EDITORS' CHOICE