NIEUWSDynaudio

Dynaudio Confidence Signature en Confidence II

Redactie HiFi.nl | 20 juni 2011 | Dynaudio

De nieuwe Confidence Signature is uitgerust met een Dynaudio Esotar2 tweeter, krachtige woofers en met de hand afgewerkt houtfineer. Verder is het crossover verder geoptimaliseerd, de tweeter voorzien van verbeterde coating en de interne bedrading aan een upgrade onderworpen. Met deze make-over van de Confidence lijn heten de modellen vanaf nu Confidence C1 Signature, C2 Signature, C4 Signature en Center Signature.

Verder zijn er twee nieuwe uitvoeringen, speciaal voor de Confidence Signature lijn, donkerbruin Mokka en donkerrood Bordeaux. De Signature modellen dragen een aluminium naamplaat met de handtekening van de oprichter en eigenaar van Dynaudio, Wilfried Ehrenholz, en hebben een garantietermijn van 10 jaar. Dynaudio zal de nieuwe Confidence C1 II, C2 II, C4 II en Center II luidsprekers in de standaard afwerkingen aanbieden. De Confidence II modellen hebben een garantieperiode van 5 jaar.

Dynaudio vertelt: “Het Confidence Signature project is in het leven geroepen door de oprichter van Dynaudio, Wilfried Ehrenholz. Samen met enkele Dynaudio klassiekers van weleer, blijft de Confidence zijn favoriete luidsprekerlijn. Een fervent liefhebber van zijn eigen Confidence C1 en C2 luidsprekers als hij was, kon hij het niet nalaten ooit het beste te willen verbeteren. Het verbeteren van deze modellen bleek een zware opdracht, daar ieder onderdeel van deze luidspreker reeds volkomen in balans was door de vorm van de geoptimaliseerde voorzijde van de klankkast (de tong), de hoogwaardige luidsprekerunits en de toegepaste innovatieve DDC technologie. Een nieuw en hoger niveau van fijnafregeling tezamen met de vergaarde knowhow door het bouwen van de exceptioneel goede Dynaudio Sapphire en Consequence Ultimate Edition hebben het mogelijk gemaakt de meest geraffineerde editie van de Confidence Signature het levenslicht te laten zien.” 

Alle laagweergevers hebben lichte en thermisch stabiele aluminium spreekspoelen die gewonden zijn op lichtgewicht, stijve en hitte resistente Kapton kokers. De combinatie van deze spreekspoelconstructie, de MSP (magnesium silicaat polymeer) diafragma`s en de stijve en gegoten aluminium chassis maakt de meest precieze en dynamische laagweergave mogelijk, volgens Dynaudio. 

De tweeters zijn gemonteerd op een massief aluminium blok dat verzonken is in de tong om een zo stijf mogelijke en resonantie-arme fundering te verkrijgen. Het crossover heeft verbeteringen ondergaan door de toepassing van de ceramische weerstanden, luchtspoelen en condensatoren. 

Kijk voor meer informatie op de website van Dynaudio. 

MERK

EDITORS' CHOICE