NIEUWSDynaudio

Dynaudio frist Excite lijn op

We berichtten al eerder over de teller die liep op de site van Dynaudio, maar nu weten we ook waar het om gaat: Dynaudio heeft de Excite lijn een facelift gegeven. Tijdens High End München presenteerde het merk vandaag vier nieuwe modellen: de X14, X24, X34 en X38.

In het MOC in München werden de nieuwe luidsprekers vanmorgen om 11 uur gepresenteerd aan de verzamelde wereldpers. De X14 is een boekenplankspeaker (990 euro per paar), terwijl de X24 een centerspeaker is die 690 euro moet kosten. De X34 (2190 euro per paar) en X38 (2990 euro per paar) zijn respectievelijk een 2-weg en 3-weg vloerstaander.

Volgens de Denen is de opgefriste Excite een “gemakkelijk aan te sturen, ‘amplifier-friendly’ speaker met een gelijkmatige impedantiecurve van 8 ohm” met een “opgefrist en modern uiterlijk”, verkrijgbaar in walnoot- of rozenhout fineer, of in gelakt wit of zwart. De speakers zijn vanaf de herfst verkrijgbaar.

Dynaudio schreef half april een prijsvraag uit op zijn eigen site waarbij bezoekers uitgedaagd werden de naam van de nieuwe reeks te raden. De uiteindelijke winnaar wordt ergens de komende dagen onthuld, hij of zij kan in ieder geval alvast een setje Excite’s verwachten.

Op een later moment komen we met een filmpje uitgebreid terug op de nieuw gepresenteerde telgen in de Dynaudio familie. Kijk voor meer foto's van Dynaudio Excite in het fotoalbum links.

Neem ook eens een kijkje op onze Special Page van High End München.

MERK

EDITORS' CHOICE