Video feestelijke opening Hi-Fi Klubben Haarlem

Na een goede maand verbouwen, werd gisteren Hi-Fi Klubben Haarlem op feestelijke wijze geopend. Alweer de vierde winkel van de sinds december 2011 ook in Nederland actieve keten van hifi-winkels.

De redactie van HiFi.nl ging in op de uitnodiging van het van oorsprong Deense bedrijf en keerde terug met onderstaand foto-, video- en tekstverslag.

Bij een feestelijke opening heb je bijna alles in eigen hand. Bijna. Want op de dag dat Hi-Fi Klubben Haarlem officieel de deuren opent, is het druilerig weer in de hoofdstad van Noord-Holland. Dat weet ook Bonnie Kirkels, marketing manager van Hi-Fi Klubben Nederland, die de delegatie van HiFi.nl welkom heet in de nieuwe winkel. “Je doet er niks aan, maar het is natuurlijk wel balen”, zegt ze. “Met dit weer blijven mensen liever binnen, dan dat ze gaan winkelen.” Toch mag de winkel op aardig wat toeloop rekenen.

We zijn expres iets eerder gekomen om - voor de mogelijke drukte - alvast een goede indruk van de winkel op de hoek van de Zoetstraat en Zijlstraat te krijgen. Een pand waar 4 maart voor het eerst een boor de muur inging en vijf weken later de vierde Nederlandse vestiging van Hi-Fi Klubben de deuren opent. Op feestelijke wijze, want naast speciale - scherp geprijsde - aanbiedingen, verzorgt ook Bombay Show Pig een instore optreden. Een voortvloeisel uit de samenwerking met het Utrechtse muzikantencollectief Kytopia van trompettist Kyteman. 

Voor een eerste indruk schoten we tussen de activiteiten in de winkel door bovenstaande kennismaking met de vierde Hi-Fi Klubben, wat we binnenkort op zullen volgen met een complete Hi-Visit & virtuele tour van de nieuwe winkel

Bombay Show Pig maakte zodoende ook onderdeel uit van de opening van Hi-Fi Klubben Utrecht in oktober, die deels in het teken stond van die bijzondere collaboratie. In tegenstelling tot het akoestische optreden toen, zal het duo vandaag op volle kracht spelen. Vandaar dat Linda van Leeuwen en Mathias Janmaat bezig zijn met hun soundcheck wanneer wij arriveren.

Dat Haarlem daar niet bepaald op berekend was, wordt duidelijk wanneer plots een man van middelbare leeftijd de winkel binnenstormt. “Zeg, we krijgen dit toch niet iedere dag hè?”, vraagt hij licht geïrriteerd aan store manager David Finnemann. Het blijkt de eigenaar van de naast Hi-Fi Klubben gelegen modezaak Marenko, die snel wordt gerustgesteld door Finnemann. 

Wanneer even later Hans Peter Rietveld, area sales manager van Hi-Fi Klubben, arriveert, zorgt dat nog voor een grappig moment. “Heb je al kennisgemaakt met de buren”, vraagt hij Finnemann. “Inmiddels wel”, lacht deze. We vragen beide heren naar het waarom van Haarlem. “Het is dichtbij onze flagshipstore in Amsterdam”, zegt Finnemann. “Dat verwijst toch iets makkelijker dan wanneer we nu in bijvoorbeeld Nijmegen hadden gestaan.”

We kennen Finnemann nog als store manager van Hi-Fi Klubben in Utrecht, maar inmiddels staat hij aan het roer van de spiksplinternieuwe zaak in Haarlem. Een winkel die qua inrichting vrijwel identiek is aan de eerder geopende vestigingen in Amsterdam Rijnstraat, Hilversum en Utrecht, maar wel het kleinst van het kwartet oogt. “Terwijl de oppervlakte redelijk gelijk is aan die van Utrecht”, legt hij desgevraagd uit.

De winkel is opgedeeld in drie halve lagen, met de entree vanaf de Zijlstraat als tussenlaag. Ondanks de beperkte ruimte, wordt deze goed benut. Er staat veel apparatuur uitgestald, zonder dat het té druk oogt. Het assortiment van Hi-Fi Klubben mag reeds bekend zijn, dus ook hier zien we toch vooral ‘huismerken’ als Dali, NAD, Denon, Marantz, Argon, Sonos, Bowers & Wilkins en Dynaudio. Qua nieuwe producten vallen direct de Playbar van Sonos en het tijdens de Nationale AV-Dagen officieel aan het publiek geïntroduceerde Bluesound op. Dat is weliswaar pas vanaf begin mei te koop, Finnemann is blij dat hij het wel alvast kan uitstallen in de nieuwe zaak.

Weliswaar heeft Wifimedia in Arnhem de verkoopprimeur, Bluesound staat wel al uitgestald.

Terwijl regelmatig nieuwsgierige Haarlemmers binnenlopen om de nieuwe winkel in het centrum van de stad aan het Spaarne te bewonderen, zijn wij toch vooral benieuwd wat er gebeurt zodra het instore optreden van Bombay Show Pig begint. Het duo staat opgesteld op de bovenste winkellaag. Daardoor hebben alle toeschouwers, waaronder ook marketingmanager Mikkel Braae-Andersen en algemeen directeur Svend Erik Christensen van Hi-Fi Klubben, tijdens het optreden goed zicht. Of zij zich nou vlak voor de band, of rond de sounddocks en het display van Sonos ophouden.

Bombay Show Pig luisterde de feestelijke opening muzikaal op.

De buurman laat zich echter niet zien tijdens het optreden. De woorden van Finnemann dat het vooralsnog een eenmalig optreden betreft, hebben hem blijkbaar voldoende gerustgesteld. Maar voor we afscheid nemen, willen we toch nog even weten hoe het nou zit met een vijfde winkel. Want Haarlem is ‘pas’ de eerste van de beoogde vier winkels die dit jaar zijn deuren opent. Maar wie van de betrokken mensen bij de van origine Deense keten je ook vraagt, allemaal geven ze hetzelfde antwoord: “Geen idee”. Gevolgd door een grote glimlach.

Kijk ook eens op de Special van Hi-Fi Klubben voor alle Hi-Visits


EDITORS' CHOICE